Στην αποκάλυψη ότι δύο παίκτες της Μπέτις, ο Αμάγια και ο Ζόρντι Φιγκέρας, δωροδοκήθηκαν από τη διοίκηση της Οσασούνα στην προσπάθεια να παραμείνει στην Primera Division, προχώρησε η «Larguero».

Συγκεκριμένα, η ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δύο ποδοσφαιριστές πήραν το ποσό των 250.000 ευρώ για να κερδίσει η Μπέτις στο εντός έδρας παιχνίδι με την Βαγιαδολίδ (4-3 το τελικό σκορ) και την τελευταία αγωνιστική της περυσινής σεζόν στην Primera Division να χάσουν από την Οσασούνα στο ματς που έγινε στην Παμπλόνα (2-1 το τελικό σκορ).

Η Οσασούνα ήλπιζε ότι έτσι θα πετύχαινε τον στόχο της παραμονής, όμως τους χάλασε τα σχέδια ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήρθε ισόπαλη (0-0) με την Αλμερία που παρέμεινε εκείνη στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους, ο Αμάγια υποστηρίζει τα εξής: «Ξέρω τι λέγεται, και είναι όλα ψέματα. Δεν συναντήθηκα με στελέχη της Οσασούνα. Αυτό είναι ψέμα, δεν μου έχει τηλεφωνήσει κανείς. Δεν πούλησα την ομάδα μου. Δεν ξέρω γιατί συζητιέται κάτι τέτοιο».

Πηγή: sport-fm.gr