Ο Σέρχιο Μαρκαριάν μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του αποκάλυψε τους στόχους, τις σκέψεις του για την Εθνική ομάδα της Ελλάδος και τους λόγους που –κατά τη γνώμη του- είναι καλύτερο να εργαστεί στη χώρα μας και όχι στη Λατινική Αμερική.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχθηκε ότι η πρόκληση που έχει μπροστά του με την Εθνική μας είναι σαφώς μεγάλη αλλά και εξαιρετικά δύσκολη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να επαναφέρει την αυτοπεποίθηση των διεθνών μας και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το σοκ από το κάκιστο ξεκίνημα στα προκριματικά.

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πως το πρότζεκτ αυτό έχει μια μεγάλη πρόκληση», ανέφερε και συνέχισε:

«Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτή την στιγμή οι προσδοκίες έχουν πέσει αρκετά, δεν υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Όμως θέλουμε όλη αυτή την κατάσταση να την αλλάξουμε», ανέφερε ο Μαρκαριάν σε συνέντευξή του στην El Pais της Ουρουγουάης.

Ξεκαθάρισε ότι θέλει να τα καταφέρει και να μπορέσει να κοουτσάρει την Εθνική μας όχι μόνο στα προκριματικά του Euro 2016 αλλά και στην τελική φάση, προχωρώντας –μάλιστα- και σε μια σύγκριση με τις αντίστοιχες διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

«Οι διοργανώσεις αυτές στην Ευρώπη είναι περισσότερο υγιείς, από αυτές που διοργανώνει η CONMEBOL στην Λατινική Αμερική», υποστήριξε.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Καραγκούνη τον οποίο και χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό άτομο και στην απόφασή που πήρε αλλά και στο έργο που έχει μπροστά του στην Εθνική.

Πηγή: sport-fm.gr