Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει των αγώνων της με τη Γεωργία στο Μπατούμι (Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 19:00) και τη Σουηδία στη Στοκχόλμη (Τρίτη 12 Οκτωβρίου, 21:45), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Κάρλος Ζέκα δεν θα ενισχύσει γι΄ αρκετό καιρό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα της ομάδας του (Κοπεγχάγη) στο πρωτάθλημα Δανίας.

Στις δηλώσεις που έκανε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Τζον Φαν΄τ Σχιπ ενόψει των δύο επικείμενων αναμετρήσεων αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του πολύπειρου μέσου, χαρακτηρίζοντας την απώλεια «μεγάλη» (όπως και του Γαλανόπουλου) αλλά επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να αναπληρώσουν την απουσία.

«Έχουμε τον Αλεξανδρόπουλο, τον Σιώπη και φυσικά τον Μπουχαλάκη που δείχνει πράγματα και μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Θα το διαχειριστούμε», υπογράμμισε ο Ολλανδός.

«Οι Πέλκας και Μασούρας γυρίζουν και είναι θετικό. Ο Γαλανόπουλος δυστυχώς έχει πρόβλημα και είναι εκτός. Είναι άσχημα τα νέα και για τον Ζέκα. Είναι λυπηρό αυτό που έγινε. Ελπίζουμε ο Ζέκα να αναρρώσει καλά και του ευχόμαστε καλή δύναμη», σχολίασε ο Φαν΄τ Σχιπ.

Και συνέχισε: «Είναι ένας σημαντικός παίκτης. Είναι έμπειρος και με τη Σουηδία ήταν κομβικός. Άλλοι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά. Δεν έχουμε πολλές επιλογές στο κέντρο διότι έχουμε εκτός Κουρμπέλη και Γαλανόπουλο. Μας λείπουν τρεις βασικοί μέσοι». 

Για να προσθέσει: «Έχουμε τον Αλεξανδρόπουλο, τον Σιώπη και φυσικά τον Μπουχαλάκη που δείχνει πράγματα και μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Θα το διαχειριστούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα κληθεί άλλος παίκτη, απάντησε: «Όχι αυτή τη στιγμή. Ο Αθανασιάδης κλήθηκε επειδή λείπει ο Διούδης. Ήταν εκπληκτικός στο Champions League με την ομάδα του, οπότε ήταν λογικό να κληθεί. Τον παρακολουθούσαμε από πέρυσι».

Όσο για το παιχνίδι με τη Γεωργία; «Ναι, δεν ήταν τόσο καλό το παιχνίδι στην Τούμπα. Να μάθουμε το μάθημά μας. Πρέπει να είμαστε γενναίοι και να έχουμε θάρρος. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα. Να μην την υποτιμάμε».