Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι για τη 2η αγωνιστική του Champions League, σε ένα παιχνίδι που γράφει ιστορία.

Είναι δύο ομάδες που έχουν Άραβες ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με πολλούς, είναι παράλληλα δύο ομάδες που δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω συνεχών παραβιάσεων των κανονισμών του Financial Fair Play.

Η UEFA, όμως, λέει ότι όλα έγιναν σωστά, οπότε δεν υπάρχουν ποινές. Κι όταν αποπειράθηκε, άλλωστε, να τις τιμωρήσει, μάλλον… γέλια είχαν προκαλέσει οι ποινές, όπως τα πρόστιμα που δεν προβλημάτισαν και πολύ τους Άραβες.

Ο Ντε Μπρόινε και ο Μάρκο Βεράτι

Πόσο κοστίζει το κάθε ρόστερ

Όπως και να έχει, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι έχουν συνηθίσει να αποκτούν όποιον παίκτη θέλουν, αφού ξοδεύουν πάντα αλόγιστα. Έτσι, έχουν καταφέρει να έχουν, πλέον, ρόστερ που αξίζουν, θεωρητικά τουλάχιστον, εκατοντάδες εκατ. ευρώ πολλές. Πολλές εκατοντάδες εκατ. ευρώ.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με ιστοσελίδες όπως το transfermarkt ή άλλες σχετικές που ορίζουν τις αξίες των παικτών, τα ρόστερ των Παρί και Σίτι αξίζουν, θεωρητικά τουλάχιστον, περισσότερα από 2 δισ. ευρώ: 1,005 δισ. ευρώ αξίζει αυτό της αγγλικής ομάδας, 997,25 εκατ. ευρώ αυτό της γαλλικής.

Αυτό σημαίνει πώς πρόκειται για το πιο ακριβό παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου και παράλληλα δείχνει και το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα λεφτά, αφού μιλάμε για δύο ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν ποτέ το Champions League.