Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι δικεφάλων με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να ανέβει στη 2η θέση, στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ένωση να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ, να είναι πιο επιθετική και τελικά στο 9′ να χάνει και καλή ευκαιρία με τον Γέβτιτς, ο οποίος μπήκε στην ευκαιρία αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Φάση που ξύπνησε, πάντως, τους γηπεδούχους, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και στα επόμενα λεπτά ήταν η σειρά τους να κερδίζουν κόρνερ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε στο 26′ τη δική του μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Σβαμπ από θέση βολής ήταν άστοχος, για να ακολουθήσει στο 29′ το σουτ του Αουγκούστο και η μεγάλην επέμβαση του Στάνκοβιτς. Γενικά όσο περνούσαν τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και αυτό, τελικά, το έδειξε και το σκορ.

Στο 42′ ο Μπίσεσβαρ με πολύ ωραία κίνηση και σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Αουγκούστο.

Φάση από το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

Χαμένη ευκαιρία Ανσαριφάρντ και… τιμωρία

Ο ΠΑΟΚ, με λίγα λόγια, ήταν καλύτερος και αυτό δεν άλλαξε στο β’ μέρος. Μπορεί όλοι να περίμεναν μια αντίδραση από την ΑΕΚ αλλά αυτή δεν ερχόταν, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να αρχίζει τις αλλαγές στο 60′. Και η αλήθεια είναι ότι ένας από αυτούς που μπήκαν, ο Ανσαριφάρντ συγκεκριμένα, θα μπορούσε να τον δικαιώσει στο 69′ αφού βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε και ο Τέιλορ απομάκρυνε.

Η Ένωση είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, δεν το έκανε και λίγα λεπτά μετά το μετάνιωσε πικρά… Στο 77′ ο Μισελέν ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αφού το γκολ του Μοχαντανί στο 83′ με το οποίο θα μείωναν οι κιτρινόμαυροι και θα αποκτούσαν ξανά ελπίδες. ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75′ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74′ Μουργκ, 90′ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι (90′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ (93′ Λύρατζης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Τζαβέλλας, Βράνιες, Χατζισαφί (75′ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (60′ Ανσαριφάρντ), Λε Ταλέκ (86′ Σιμόες), Γκαρσία (86′ Τάνκοβιτς), Αραούχο, Τσούμπερ.