Οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα θα φορέσουν ειδικές φανέλες κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου (12/09) αγώνα τους με τη Σασουόλο για την 3η αγωνιστική της Serie A, για να υποστηρίξουν το λαό του Αφγανιστάν, τις οποίες στη συνέχεια θα δημοπρατήσουν, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πρόσφυγες.

Οι φανέλες θα φέρουν στο μανίκι το λογότυπο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), μια Υπηρεσία του ΟΗΕ που επικεντρώνεται στη βοήθεια και την προστασία των προσφύγων.

Ο ιταλικός σύλλογος ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα 570.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν φέτος τα σπίτια τους, με το συνολικό αριθμό των προσφύγων να φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 80% είναι γυναίκες και παιδιά.

«Παρά τις απίστευτα δύσκολες συνθήκες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επέλεξε να μείνει στο Αφγανιστάν -μια χώρα στην οποία εργαζόμαστε για περισσότερα από 40 χρόνια- προκειμένου να παράσχει βοήθεια και να σώσει ζωές», δήλωσε η Τσιάρα Καρντολέτι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία και τον Άγιο Μαρίνο.

«Μόνο φέτος έχουμε προμηθεύσει βασικά είδη επιβίωσης σε περισσότερους από 240.000 ανθρώπους, αλλά η ανάγκη για τέτοια είδη αυξάνεται ώρα με την ώρα και τα διαθέσιμα κονδύλια είναι δυστυχώς ανεπαρκή. Σε τέτοιες στιγμές, ακόμη και μια μικρή συνεισφορά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά», κατέληξε η Καρντολέτι.