Κάτι περισσότερο και πιο συγκεκριμένο από μια απλή υπόσχεση περίμενε ο Λάκης Νικολάου από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία παλαιμάχων της ΑΕΚ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του γηπέδου, όπως δήλωσε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο άλλοτε άσος και πρόεδρος της «Ένωσης» κατηγόρησε τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο για πολιτικά παιχνίδια και τόνισε πως δεν προασπίζεται το συμφέρον της πόλης του, ενώ πλήττει και το ίδιο του το κόμμα. Παράλληλα χαρακτήρισε φυσιολογική τη σύνδεση του γηπεδικού με τις εκλογές από τον κόσμο της ΑΕΚ και εξέφρασε την αισιοδοξία πως δεν μπορεί η ομάδα του να μην αποκτήσει το δικό της γήπεδο.

Αναλυτικά, ο Λάκης Νικολάου μίλησε στους Μπάμπη Παπάζογλου και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Υπάρχει μια αντιπαράθεση με το Δήμο με πολλά σκέλη. Επί πέντε μήνες καθυστερεί η οικοδομική άδεια, παρότι όλα είναι έτοιμα. Παράλληλα ο Δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ δείχνοντας την αντίθεσή του με το να χτιστεί γήπεδο. Ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να πάει μια αντιπροσωπεία παλαιμάχων για να ομαλοποιήσουμε λιγάκι την κατάσταση. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι κατανοεί το θέμα, πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει γήπεδο μέσα στον αστικό ιστό κι αν όλα γίνουν νόμιμα, είναι υπέρ να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που διαφωνήσαμε είναι στο εξής: ο κ. Βασιλόπουλος αυτή τη στιγμή κάνει κακό στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές για ένα θέμα που επηρεάζει τον κόσμο της ΑΕΚ και τις ζωές των πολιτών. Ζητήσαμε την παρέμβαση, είτε την προσωπική του είτε των κομματικών του δυνατοτήτων, για να επέμβει ώστε να αποσυρθεί αυτή η προσφυγή. Οι 17 πολίτες που έχουν κάνει προσφυγή, που είναι ελάχιστοι, θα αποθαρρυνθούν σε αυτή την περίπτωση και θα μπορεί να γίνει αυτό το σωστό έργο και για το Δήμο και για τους ΑΕΚτζήδες. Δεν μπόρεσε να μας το υποσχεθεί αυτό, λέγοντας πως οι δύο αρχές είναι ανεξάρτητες. Ο Στέλιος Μανωλάς είπε χαρακτηριστικά ‘εδώ λέτε πως θα παλέψετε με τη Μέρκελ, δεν μπορείτε να πείτε σε έναν δήμαρχό σας να διαφοροποιήσει τη στάση του;’».

-το αν είναι ευχαριστημένοι από τη συνάντηση: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνάντηση, περιμέναμε κάτι πιο απτό. Ίσως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να δεσμευτεί για κάτι που δεν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να το κάνει. Μας έδωσε μια υπόσχεση, ότι αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάξει να λυθούν τα πράγματα που μπορούν να λυθούν μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Θα μπορούσαμε όμως να έχουμε μια πιο απτή απάντηση, ότι θα πιέσει τον δήμαρχο να αποσυρθεί αυτή η προσφυγή για να προχωρήσει η έκδοση της άδειας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να την εμποδίζει».

-το αν μετάνιωσε που πήγε στη συνάντηση: «Δεν μετανιώσαμε, γιατί το να έρθεις σε επαφή με έναν πιθανό μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας ή έστω με έναν πολιτικό αρχηγό, παίρνοντας κάποιες δεσμεύσεις, κάτι έχεις κερδίσει. Δεν θεωρώ λάθος ότι ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση. Είναι καλό να δεσμεύσεις με έναν τρόπο ένα πολιτικό κόμμα. Ξέραμε εκ των προτέρων πως δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Θέλαμε όμως να πάρουμε μια θέση του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας που παίζει πολιτικά παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης του. Αν ενδιαφερόταν, θα ήταν ο πρώτος που θα βοηθούσε. Για το αν θα πάρουμε μια μικρή λωρίδα γης για να γίνει ένα γήπεδο προδιαγραφών UEFA, νομίζω ότι είναι δικαιολογίες. Θέλαμε να δούμε τη θέση του κόμματος που προστατεύει αυτή τη δημοτική αρχή».

-τις ακραίες αντιδράσεις εκατέρωθεν: «Πρέπει να σταματήσουν οι ακρότητες. Κάθε φίλαθλος έχει τη δική του γνώμη. Η δική μου τοποθέτηση είχε ένα συμβιβαστικό σκέλος, για να μη φτάσουμε κι εμείς σε ακρότητες. Αυτό παρεξηγήθηκε από κάποιους φίλους της ΑΕΚ, που θεώρησαν ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Αν είναι δυνατόν να μην ενδιαφερόμαστε! Η προσπάθεια του συμβιβασμού είναι η καλύτερη για να πετύχεις το σκοπό σου. Με το να βγαίνει ο καθένας και να βρίζει τον άλλο, δεν πετυχαίνει τίποτα. Χωρίς τη βοήθεια της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να χτιστεί και να γίνει τίποτα. Έτσι δεν το συζητάω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να κοιτάξουμε το σκοπό μας που είναι να χτιστεί το γήπεδο».

-το αν αισιοδοξεί πως η ΑΕΚ θα φτιάξει γήπεδο: «Είναι αδύνατο να μη βρεθεί λύση. Είμαστε αποφασισμένοι και ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ μεγάλος. Είμαστε 1,5-2 εκατομμύρια άνθρωποι, το 1/5 της Ελλάδας. Η ΑΕΚ δεν είναι απλώς ένας σύλλογος, αλλά μια ιδέα που αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα. Εκεί θα βοηθήσει ο δήμος και οι λογικοί φίλαθλοι της Νέας Φιλαδέλφειας. Πιστεύω πως το γήπεδο θα χτιστεί οπωσδήποτε και με τις καλύτερες προδιαγραφές. Το άλσος αυτή τη στιγμή είναι ένα ρημαδιό. Εμείς δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια και δεν ξεχνάμε την προσπάθεια επί Ντέμη Νικολαΐδη, όπου ένας υπουργός τού είχε υποσχεθεί να του δώσει μια έκταση στα Άνω Λιόσια. Εμείς δεν είμαστε με πολιτικά κόμματα, μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Όπως και δεν μας αρέσει να εμπλακούμε σε επιχειρηματικές αντιθέσεις και διαμάχες».

-τη σύνδεση του γηπεδικού με τις εκλογές από τον κόσμο της ΑΕΚ: «Είναι λογικό αυτό. Η ΑΕΚ είναι μέρος της ζωής πολύ κόσμου, δεν μπορούμε να τη βγάλουμε απέξω. Ήταν πολύ κουτό εκ μέρους του κ. Βασιλόπουλου να φέρει το κόμμα του αντιμέτωπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές και δεν μπορεί εμένα να μην με επηρεάσει. Δεν μπορώ να την εξηγήσω τη στάση του κ. Βασιλόπουλου, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Δεν βρίσκω λογική. Αυτή τη στιγμή κάνει το πολιτικό του παιχνίδι. Θεωρώ πως η θέση του είναι καθαρά αντίθετη στα συμφέροντα της ΑΕΚ και του Δήμου. Δείτε πώς έχει ερημώσει η Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες, πριν γκρεμιστεί το γήπεδο; Δείτε τι ανάπτυξη πήρε μόλις έγιναν γνωστά τα σχέδια για το γήπεδο. Αυτή την ανάπτυξη προσπαθεί να σταματήσει. Θα είναι μια ανάσα για τη Νέα Φιλαδέλφεια».

-τη νίκη επί του Ατρομήτου: «Η ομάδα δείχνει ότι βρίσκει την πορεία της και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μας κάνει να ενθουσιαστούμε, αλλά φανερώνει ότι σιγά-σιγά γίνεται μια ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Όχι απαραίτητα να το κατακτήσει, αλλά να έχει αξιώσεις και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αναδειχτούν και καλοί ποδοσφαιριστές».

Πηγή: sport-fm.gr