Έφτασε στην Ελλάδα τα ξημερώματα ο Μίλτος Τεντόγλου, τον οποίο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, εκτός από την οικογένειά του, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο μήκος, μετά την στάση στην Βιέννη, πάτησε Ελλάδα και στο αεροδρόμιο αποθεώθηκε από τους δικούς του ανθρώπους που περίμεναν πως και πως τον ήρωά τους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πηδώντας 8.41 στο τελευταίο του άλμα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Θέλει ταλέντο, δουλειά, επιμονή και αφοσίωση για να πάρεις ένα μετάλλιο»

Κατά την άφιξή του ο Τεντόγλου έδωσε και συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο όπου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η Σοφία Σακοράφα προλόγισε τον χρυσό ολυμπιονίκη, με τον Τεντόγλου να αναφέρει αρχικά:

«Ευχαριστώ που ήρθατε να με υποδεχτείτε. Είμαι λίγο κουρασμένος. Πάνω από 24 ώρες το ταξίδι. Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω covid. Έχω πάει σε αρκετούς αγώνες και ήξερα τι πρέπει να κάνω. Διαχειρίστηκα καλά την όλη κατάσταση. Ήμουν ήρεμος».

Στη συνέχεια ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε για τον Κουβανό Ετσεβαρία, για τον οποίο είπε πως άξιζε τη νίκη. «Απλά ήμουν ειλικρινής για τον Ετσεβαρία. Το πιστεύω ότι είναι καλύτερος αθλητής και ότι ήταν καλύτερος στον αγώνα. Τώρα και την δεύτερη θέση να έπαιρνα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα» σχολίασε.

Ο Ολυμπιονίκης απάντησε και στο γεγονός ότι κάτω από πίεση πάντα βγάζει ένα μεγάλο άλμα στους κρίσιμους αγώνες.

«Πάνω στον αγώνα δεν το καταλαβαίνω, αλλά μάλλον λειτουργώ καλά πάνω από πίεση. Ίσως είναι θέμα οργανισμού… Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό, να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κερδίσω ένα μετάλλιο ή να κάνω μεγάλη επίδοση. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω» είπε.

Ακόμη, ο άλτης από τα Γρεβενά υποσχέθηκε πως δεν θα ξαναβάλει τα γυαλιά ηλίου για τα οποία έγινε viral στο διαδίκτυο, αλλά και πως στο Παρίσι το 2024 θα κάνει νέα… anime παρουσίαση.

Τέλος, μεταξύ επίδοσης και νίκης απάντησε πως θα διάλεγε την επίδοση κι ας έβγαινε δεύτερος, ενώ στο ερώτημα για το τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει Ολυμπιονίκης, απάντησε: «Ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση στον αγώνα».

Πηγή: gazzetta.gr