Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στο Καραϊσκάκη να βάλει βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, καθώς η Λουντογκόρετς του έκανε τη ζημιά και έφυγε από το Φάληρο με την ισοπαλία (1-1).

Χωρίς εκπλήξεις κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπα, Σεμέδο, Σισέ στα στόπερ και τους Λαλά, Ρέαμπτσουκ ως φουλ-μπακ. Κουντέ και Αγκιμπού Καμαρά τα δύο χαφ, στο πλάι οι Μασούρας, Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης ο Χασάν.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι στο 33΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 με τον Τζολάκη να κρατάει το μηδέν σε τετ α τετ με τον Σωτηρίου. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο παιχνίδι της Λουντογκόρετς και πήγε στα αποδυτήριο με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Λουντογκόρετς κατάφερε να κάνει τη ζημιά, παίζοντας στις αντεπιθέσεις. Οι Βούλγαροι στο 50΄ άνοιξαν το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοφ, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος, ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να διώξει και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χασάν στο 58΄ δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον γκολκίπερ της Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός αν και πίεσε, με τους Βούλγαρους να περιμένουν πίσω από τη μπάλα, άργησε να βρει το γκολ. Στο 87΄ ο Αγκιμπού Καμαρά έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στις καθυστερήσεις η Λουντογκόρετς λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, με τον Τζολάκη να βγαίνει εκτός εστίας, τον Ντεσπότοφ να τον περνάει αλλά από πλάγια θέση να μην μπορεί να σημαδέψει την κενή εστία και έστειλε την μπάλα άουτ.

Υπενθυμίζεται πως όποια ομάδα προκριθεί στα πλέι-οφ του Champions League, τότε θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μάλμε ή Ρέιντζερς. Με Λίνκολν ή Σλόβαν στα πλέι-οφ του Europa League όποια ομάδα από τις δύο του ζευγαριού αποκλειστεί.

Σημειώνεται πως τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε «διπλά» από φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.