Τα έντονα παράπονα των αθλητών τένις των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν προκαλέσει οι καιρικές που επικρατούν στο Τόκιο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία δυσκολεύουν σημαντικά την όλη τους προσπάθεια. Οι συνθήκες, όπως καταγγέλλουν, είναι ανυπόφορες καθώς το Ariake Tennis Park έχει μετατραπεί σε «καμίνι».

Να σημειωθεί ότι η Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόθα αναγκάστηκε να αποχωρήσει σε αναπηρική καρέκλα λόγω θερμοπληξίας. Ιδιαίτερα επικριτικοί εμφανίστηκαν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παίξουν με 31 βαθμούς Κελσίου και με την υγρασία να φτάνει το 70%.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στους «16» με τον Φάμπιο Φονίνι, ο διαιτητής ρώτησε τον Μεντβέντεφ αν μπορεί να συνεχίσει να παίζει δεδομένου ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος. Και η απάντηση του αφοπλιστική: «Μπορώ να τελειώσω το παιχνίδι, αλλά μπορεί να πεθάνω». Και συμπλήρωσε: «Αν πεθάνω, ποιος θα πάρει την ευθύνη. Θα είσαι υπεύθυνος».

Επίσης την οργή του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να αγωνίζονται οι τενίστες, εξέφρασε και ο Αργεντινός Σβάρτσμαν. «Είναι δύσκολο να παίζεις έτσι. Δεν ξέρω πόσους βαθμούς έχει, αλλά η αίσθηση είναι 40. Είναι τρελό που μας στέλνουν να παίξουμε στις 12 το μεσημέρι με περισσότερους από 40 βαθμούς ζέστης. Ότι τρία άτομα που είναι κάτω από έναν κλιματιστικό αποφασίζουν ότι πρέπει να παίξουμε έτσι, είναι τρελό».