Το Καραϊσκάκη, με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι Μπακού, είναι το πρώτο ελληνικό γήπεδο με κόσμο μετά από 16 μήνες.

Στις 4 Μαρτίου 2020 ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έγινε με οπαδούς στις εξέδρες, αφού ο κορονοϊός είχε έρθει στην Ευρώπη, πλησίαζε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση στη συνέχεια ανακοίνωνε το lockdown.

Η δράση σταμάτησε για λίγους μήνες, ξανάρχισε, αλλά τα γήπεδα ήταν πλέον άδεια. Και παρέμειναν έτσι μέχρι σήμερα (21/7), 16 μήνες μετά, όταν οι οπαδοί εμφανίστηκαν ξανά. Στο Καραϊσκάκη, συγκεκριμένα, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νέφτσι Μπακού στον πρώτο αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ένας αγώνας που αποκτά… ιστορική σημασία, αφού η εικόνα στις εξέδρες θα θυμίζει, έστω όχι στο 100%, την προ-κορονοϊού εποχή, με οπαδούς να βρίσκονται ήδη έξω από το γήπεδο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.