Με τους Μπαρέλα και Ινσίνιε να βάζουν δύο πανέμορφα γκολ, η Ιταλία νίκησε με 2-1 το Βέλγιο και πέρασε στον ημιτελικό του Euro 2020.

Οι κόκκινοι διάβολοι μπήκαν σαν… διάβολοι στον αγώνα και πίεσαν αρκετά στα πρώτα λεπτά, με τους ατζούρι όμως να αντέχουν και στη συνέχεια να βελτιώνουν την απόδοσή τους. Τόσο, ώστε να προηγηθούν με 2-0. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είδε το VAR να ακυρώνει, σωστά, για οφσάιντ το γκολ του Μπονούτσι στο 12′, αλλά στη συνέχεια ήλεγξε την κατάσταση και «χτύπησε» δύο φορές.

Στο 31′ ο Μπαρέλα απέφυγε δύο αντιπάλους εντός περιοχής και με άψογο τελείωμα έκανε το 0-1, ενώ στο 44′ ο Ινσίνιε πήρε όλο τον χώρο που του έδωσαν οι Βέλγοι και με τέλειο πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 0-2. Κι όμως, το σκορ του ημιχρόνου δεν ήταν αυτό, αφού στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για σπρώξιμο του Ντι Λορέντσο στον Ντοκού, με τον Λουκάκου να εκτελεί και να μειώνει (1-2).

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 61′ ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να ισοφαρίσει από κοντά αλλά ο Σπινατσόλα ήταν εκεί για να κοντράρει τη μπάλα, με την Ιταλία να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, να κυκλοφορεί άνετα τη μπάλα και να γυρίζει στην άμυνα μόνο στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το σκορ. Και το κράτησε, συνεχίζοντας την πορεία της προς τον τελικό. Για την ακρίβεια, τώρα είναι ένα βήμα πριν, έχοντας να αντιμετωπίσει την Ισπανία στον ημιτελικό της 6ης Ιουλίου.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (70′ Τσαντλί, 74′ Πρατ), Τίλεμανς (69′ Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (79′ Εμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74′ Κριστάντε), Κιέζα (91′ Τολόι), Ιμόμπιλε (74′ Μπελότι), Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι).