Το ωραίο γκολ του Τόργκαν Αζάρ έκανε τη διαφορά στη Σεβίλλη, με το Βέλγιο να νικάει την Πορτογαλία και να προκρίνεται στους προημιτελικούς.

Το ματς άρχισε με τους Πορτογάλους να έχουν ευκαιρία στο 6′ με τον Ζότα που αστόχησε από πολύ καλή θέση, με τους Βέλγους να έχουν διαφορετική τακτική σε σχέση με ό,τι συνηθίζουν και να είναι πίσω, περιμένοντας τον αντίπαλο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έγινε απειλητική και στο 25′ με την εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο που απέκρουσε ο Κουρτουά, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει τον έλεγχο. Το Βέλγιο, όμως, είχε το γκολ…

Στο 42′ ο Τόργκαν Αζάρ με δυνατό σουτ, το οποίο είχε και φάλτσο, νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Τέλειο φινάλε στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, πολύ κακό ξεκίνημα στο δεύτερο όμως, αφού στο 47′ ο Ντε Μπρόινε τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μέρτενς. Η Πορτογαλία προσπάθησε να πιέσει και στο 58′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζότα μετά την ωραία πάσα του Ρονάλντο, την ίδια ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό δημιουργικά χωρίς τον Ντε Μπρόινε.

Έτσι, οι Ίβηρες μετέφεραν σταδιακά στο μισό γήπεδο το παιχνίδι, με τον Φερνάντο Σάντος να ψάχνει τη λύση μέσα από τις αλλαγές του. Παρά την πίεση των Πορτογάλων, όμως, η ισοφάριση δεν ήρθε… Στο 82′ ο Κουρτουά απέκρουσε τη δυνατή κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας, στο 83′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το πολύ ωραίο πλασέ του Γκερέιρο και το Βέλγιο πήρε την πρόκριση για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τόργκαν Αζάρ (95′ Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Εντέν Αζάρ (87′ Καράσκο), Λουκάκου.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Σάντσες (78′ Ντανίλο), Μουτίνιο (55′ Ζοάο Φέλιξ), Παλίνια (78′ Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (55′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Αντρέ Σίλβα).