Με δύο γκολ του Ντόλμπεργκ και από ένα των Μέλε και Μπρέιθγουεϊτ, η Δανία νίκησε με 3-0 την Ουαλία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Euro 2020.

Η διοργάνωση άρχισε με το απόλυτο σοκ γι’ αυτούς, βλέποντας τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει κόντρα στη Φινλανδία και να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τα κατάφερε και από εκείνη τη στιγμή οι συμπαίκτες του είναι ασταμάτητοι! Οι Δανοί πέρασαν στους «16» και έδειξαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, πατώντας την Ουαλία στη Johan Cruyff Arena. Και κάπως έτσι, το ταξίδι τους συνεχίζεται, αφού είναι στους «8» και περιμένουν τον αντίπαλό τους…

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ματς άρχισε με τους Ουαλούς να δείχνουν πιο επιθετικοί και να απειλούν σε δύο περιπτώσεις με τον Μπέιλ. Σταδιακά, όμως, η Δανία ισορρόπησε την κατάσταση, πήρε τον έλεγχο και στο 27′ πήρε και το προβάδισμα με το πολύ ωραίο σουτ του Ντόλμπεργκ εκτός περιοχής (0-1). Πέντε λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης πήγε για δεύτερο γκολ, με τακουνάκι αυτή τη φορά, αλλά ο Γουόρντ απέκρουσε εξ επαφής και το ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποια αλλαγή δεδομένων.

Αυτή θα γινόταν με το ξεκίνημα του δεύτερου, αφού στο 47′ η άμυνα των Βρετανών αντέδρασε τραγικά και ο Ντόλμπεργκ από κοντά έκανε το 0-2 με το δεύτερό του γκολ. Κάπου εκεί το παιχνίδι έλαβε… πρόωρο τέλος αφού οι Ουαλοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ποτέ, με τους Σκανδιναβούς να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους: 0-3 ο Μέλε με πολύ ωραία κίνηση και εκτέλεση στο 89′, κόκκινη κάρτα για τον Ουαλό Γουίλσον στο 90′, 0-4 ο Μπρέιθγουεϊτ στο 95′ με διαγώνιο σουτ.

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις, Μόρελ (59′ Ούλισον), Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78′ Μπρουκς), Μουρ (78′ Ρόμπερτς).

Δανία: Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κίερ (77′ Άντερσεν), Κρίστενσεν, Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Γένσεν), Στρίγκερ (77′ Μπόιλεσεν), Ντάμσγκααρντ (59′ Νόμγκαρντ), Ντόλμπεργκ (70′ Κορνίλιους), Μπρέιθγουεϊτ.