Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει η διοίκηση και οι σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού μετά την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθάνασιου Ακριτίδη προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την ρίψη βεγγαλικών καπνογόνων, και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού που διεξήχθη στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκα.

Η νέα παραγγελία θα συσχετιστεί με έρευνα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Εισαγγελία Πειραιά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στην παραγγελία του ότι φίλαθλοι στον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων. Και ο κ. Ακριτίδης, προχωρά ένα ακόμη βήμα επικαλούμενος τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως σημειώνει, δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο.

Έτσι, συμπεραίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού – Γιουβέντους.

Ο κ. Ακριτίδης ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει στην παραγγελία του, πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.