Μέχρι τη βουλή έφτασε η διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, δείγμα των πολλών αντιδράσεων που έφεραν τα σφυρίγματά του.

Με παρέμβασή του, λοιπόν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του εν λόγω ρέφερι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν αποδειχθεί, πως απλώς είναι ανίκανος, να παραιτηθεί και να μην ξανακάνει διαιτησία».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Επειδή υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και επειδή διάφοροι, που δεν θέλω να πω πως χρηματοδοτούνται: Αν και θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες σε διάφορους διαιτητές όπως ο Σπάθας, που έχει και το θράσος, να κάνει δηλώσεις ότι «είναι καλός». Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σπάθα κι αν αποδειχθεί, πως απλώς είναι ανίκανος, να παραιτηθεί και να μην ξανακάνει διαιτησία. Να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ.

Κι επειδή θα μου πείτε ότι «δεν μπορείτε να ελέγξετε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ», να σταματήσει η χρηματοδότηση. Εμείς οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουμε τον κάθε ανίκανο Σπάθα, να τον πληρώνει μόνη της. Δεν θ’ αδικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι προσπάθειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: Sport-fm.gr