Κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας που θα δώσει το παρών στα τελικά του Euro. Ο γκολκίπερ Ζοζέ Σα, ο κεντρικός αμυντικός Ρούμπεν Σεμέδο και ο εξτρέμ Μπρούμα «κόπηκαν» από την 26άδα που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Σα έχει κληθεί στην εθνική του ομάδα στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να κάνει ντεμπούτο. Ο Σεμέδο, αντίθετα, όχι μόνο έχει κληθεί, αλλά έχει κάνει και τρεις συμμετοχές! Ο Μπρούμα, που σε ουκ ολίγες συνεντεύξεις του είχε εκφράσει την πεποίθηση πως θα αποτελέσει μέλος των επιλογών του Σάντος, έμεινε κι αυτός εκτός.

Ο Σα παίζει στον Ολυμπιακό από το 2018 και έχει κάνει 123 συμμετοχές, ο Σεμέδο από το 2019 μετρά 88 συμμετοχές και έξι γκολ, ενώ ο Μπρούμα που ήρθε στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι έχει κάνει εφέτος 32 συμμετοχές με απολογισμό εννέα γκολ.

Η Πορτογαλία που είναι κάτοχος του τροπαίου (2016), αλλά και κάτοχος του Nations League (2019), βρίσκεται στο group F και θα αντιμετωπίσει σε έναν «καυτό» όμιλο την Ουγγαρία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πατρίσιο (Γουλβς), Λόπες (Λιόν), Σίλβα (Γρανάδα).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Νέλσον Σεμέδο (Γουλβς), Φόντε (Λιλ), Πέπε (Πόρτο), Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Μέντες (Σπόρτινγκ), Γκερέιρο (Ντόρτμουντ)

ΜΕΣΟΙ: Ντανίλο Περέιρα (Παρί), Ραφίνια (Σπόρτινγκ), Νέβες (Γουλβς), Μπρούνο Φερνάντες (Γιουνάιτεντ), Μουτίνιο (Γουλβς), Σάντσες (Λιλ), Ολιβέιρα (Πόρτο), Καρβάλιο (Μπέτις)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκονζάλβες (Σπόρτινγκ), Αντρέ Σίλβα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι), Ρονάλντο (Γιουβέντους), Ζότα (Λίβερπουλ), Γκέντες (Βαλένθια), Φέλιξ (Ατλέτικο), Ράφα (Μπενφίκα).

Πηγή: gazzetta.gr