Μια καταστροφική σεζόν τελείωσε για τον Παναθηναϊκό, η οποία έκλεισε με μια ταπεινωτική ήττα (1-4) από τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο. Βασική προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή αποτελεί η απόκτηση προπονητή, μέσω του οποίου θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη νέα σεζόν.

Η διοίκηση των «πράσινων» συνεχίζει τις επαφές της με τον βασικό στόχο της για τη θέση του νέου τεχνικού της ομάδας (υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις) και μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνουν οι καθοριστικές συζητήσεις για να κλείσει το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο με απόφαση του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, είναι πως όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα επαναξιολογηθεί από το «μηδέν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό σημαίνει πως έως ότου έρθει κι αναλάβει δουλειά ο νέος προπονητής στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στο «Γ. Καλαφάτης» (όπου θα βρίσκονται πάνω από 40 παίκτες, μαζί με αυτούς που επιστρέφουν) δεν θα αποχωρήσει κανείς, διότι όλοι θα περάσουν όλοι από… το μικροσκόπιο του καινούργιου προπονητή, ο οποίος θα κρίνει τους πάντες από μηδενική βάση.

Ακόμη και παίκτες που είχαν τεθεί στο «περιθώριο», θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ. Εκτός βεβαίως, αν έρθει ως τότε κάποια πρόταση για την πώληση κάποιου ή ζητήσει κάποιος ποδοσφαιριστής να αποχωρήσει. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία εξαιρείται ο Ούφε Μπεκ, ο οποίος δεν υπολογίζεται εδώ και ένα χρόνο, αλλά αρνείται να «σπάσει» το συμβόλαιό του.