Επί ελληνικού εδάφους θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί της ΑΕΚ με την Ίσταντς για το European Cup στο χάντμπολ Ανδρών, όπως ενημέρωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕΗF). Επικρατέστερη ημερομηνία τέλεσής τους είναι το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου, κατά το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των ανδρών, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική του Σαββατοκύριακου 5-6 Ιουνίου.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο η ΟΧΕ αποφάσισε να μεταθέσει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, για το Σαββατοκύριακο 22-23/05.

Πλέον, αναζητείται το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί, και επειδή είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το ΟΑΚΑ, ελλείψει διαθέσιμων ημερομηνιών, θα εξεταστεί σοβαρά η «υποψηφιότητα» του ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, το οποίο έχει την έγκριση της ΕΗF, ενώ υπάρχει ήδη τοποθετημένο τάραφλεξ.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα χθες (14/05) η ΕΗF γνωστοποίησε την αναβολή και του δεύτερου τελικού της ΑΕΚ με την Ίσταντς, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αναβολή και όχι για ματαίωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο τελικός του EHF European Cup ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ίσταντς θα επαναπρογραμματιστεί, αφού και οι δύο αγώνες αναβλήθηκαν, λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Ίσταντς. Ο πρώτος αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το Σάββατο 15 Μαΐου στην Αθήνα και ο δεύτερος για το Σάββατο 22 Μαΐου στο Ίσταντ. Μετά από στενές διαβουλεύσεις με το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου και τη σουηδική αρχή ελέγχου λοιμώξεων, η Ίσταντς ενημέρωσε την EHF την Πέμπτη ότι η ομάδα δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον πρώτο αγώνα του Σαββάτου. Την Παρασκευή έγινε ξεκάθαρο ότι ούτε ο δεύτερος αγώνας της επόμενης εβδομάδας στη Σουηδία μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η EHF υπογραμμίζει ότι και τα δύο παιχνίδια αναβάλλονται μόνο, δεν ματαιώνονται. Η EHF συνεργάζεται και με τις δύο ομάδες, προκειμένου να βρεθούν νέες ημερομηνίες για τους αγώνες, με την επιβεβαίωση του νέου προγράμματος να αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες».