Αναμφίβολα, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς όλων των εποχών. Εκτός της υπέρλαμπρης καριέρας του όμως, υπήρξε και μια στιγμή που θα τον «στοιχειώνει» για πάντα…

Φυσικά πρόκειται για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, όταν εξαιτίας του πέναλτι που έχασε, «χάρισε» το τρόπαιο στην εθνική Βραζιλίας. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα για τους Ιταλούς είχαν αστοχήσει και οι Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασσάρο.

Από τότε μπορεί να έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο ο Ιταλός δεν το έχει ξεχάσει ακόμα. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Tiki Taka» για το εν λόγω σκηνικό.

«Δε μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Ονειρευόμουν να παίξω σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να τελειώσει έτσι», ήταν η τοποθέτηση του Μπάτζιο για να προσθέσει:

«Ακόμα δυσκολεύομαι να αποδεχτώ τι συνέβη εκείνη τη μέρα. Ωστόσο, με βοήθησε να μείνω ταπεινός επειδή η ζωή είναι μια συνεχής δοκιμασία και δε μπορείς να τα παρατήσεις».

Πηγή: Sport-fm.gr