Ο Ρόναλντ Κούμαν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 66ο λεπτό από τον διαιτητή Φουέρτες για συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς τον τέταρτο διαιτητή, με συνέπεια να μην έχει το δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο προσεχές ματς με τη Βαλένθια, αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι τίτλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αφού η επικοινωνία του με τον αγωνιστικό χώρο έγινε τηλεφωνική μέσω του βοηθού του και οι Μπλαουγκράνα εν τέλει δεν απέφυγαν το κάζο (1-2), ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το συμβάν και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε κάποιο αξιόποινο σχόλιο προς τον τέταρτο, τον οποίο και κατηγόρησε πως ήθελε να γίνει ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και πως συμπεριφέρθηκε με ασέβεια προς το πρόσωπό του:

«Δεν καταλαβαίνω την αποβολή μου, είναι άδικη. Το φύλλο αγώνα γράφει για απώλεια σεβασμού, αλλά δεν είπα τίποτα κακό για τη διαιτησία, σχολίασα απλά για κάποιες φάσεις προς τον τέταρτο διαιτητή, αλλά με όλο τον σεβασμό. Δεν προσέβαλα, ούτε τίποτα. Είναι απίστευτο το ότι πήρα κόκκινη κάρτα. Αλλά αν ο τέταρτος θέλει να είναι ο πρωταγωνιστής, ευχαριστώ. Αν έχουν γράψει λόγια στο φύλλο αγώνα που δεν έχω πει, πρέπει να κάνω κάτι. Ήταν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό μου από εκείνον. Αν δεν προσβάλλεις, αν δεν μιλάς πολύ για τη διαιτησία, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για την απρόσμενη ήττα κόντρα στους Ανδαλουσιανούς, δήλωσε:

«Σκληρό χτύπημα αυτή η ήττα, είμαστε απογοητευμένοι. Δεν εξαρτόμαστε πλέον μόνο από τους εαυτούς μας, πρέπει να προσπαθήσουμε και να πάρουμε και τα πέντε παιχνίδια που απομένουν».

Πηγή: gazzetta.gr