Η ιστορία έρχεται από την Αφρική και συγκεκριμένα από την Ουγκάντα. Ένας φανατικός οπαδός της Τσέλσι άφησε την τελευταία του πνοή αφότου είδε τον πρώην σταρ της ομάδας του να της βάζει γκολ αγωνιζόμενος πια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να τον κάνει να λιποθυμήσει. Ένας 24χρονος φαν της Τσέλσι και ποδοσφαιριστής της Σίμπα ο Φαχάντ Μουσάνα παρακολουθούσε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη του αγάπη. Μόλις είδε τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα, ο Μουσάνα κατέρρευσε. Οι συμπαίκτες του έμειναν άφωνοι, νομίζοντας αρχικά πως ήταν από το σοκ και πως θα συνερχόταν μετά. Οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν όμως όταν έμαθαν ότι ο Μουσάνα απεβίωσε λίγο πριν φτάσει με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Μέχρι και λίγο πριν τον αγώνα κάναμε προπόνηση και ο Φαχάντ ήταν μια χαρά. Τον βλέπαμε, αλλά και ο ίδιος δεν παραπονέθηκε ότι ένιωσε δυσφορία. Μετά που βλέπαμε το παιχνίδι της Τσέλσι με την Μάντσεστερ μόλις είδε τον Λάμπαρντ να σκοράρει λιποθύμησε. Ξέραμε ότι ήταν “τρελαμένος” με την Τσέλσι, αλλά δεν περιμέναμε να συμβεί και κάτι τέτοιο», τόνισε ο συμπαίκτης του Τζέραλντ Μπαγκούλε.

Πάντως, οι γιατροί δεν έχουν αποφανθεί ακόμα για τα αίτια του θανάτου του. Το ένα σενάριο κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή και το άλλο για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε ένα χτύπημα που είχε δεχθεί στο κεφάλι στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο άτυχος Φαχάντ Μουσάνα (ο πρώτος από αριστερά) στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Σίμπα.