Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Άρης και η ΑΕΚ ήταν ισόβαθμοι, αλλά τώρα, που βρίσκονται αντίπαλοι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τους χωρίζουν έξι βαθμοί και τρεις θέσεις.

Ο Άρης έχει πλέον βαθμολογικό πλεονέκτημα για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και αυτό το παιχνίδι μπορεί να το ισχυροποιήσει. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να συνέλθει από τις τέσσερις διαδοχικές ήττες της.

Ο Άρης

Ξεκίνησε τα Playoffs με ήττα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης τον κράτησε δεύτερο με διαφορά, καθώς ως τώρα όλες οι ομάδες έχουν απώλειες.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr έχασε από τον Ολυμπιακό μετά από έξι παιχνίδια χωρίς ήττα στο φινάλε της κανονικής περιόδου με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αυτή είναι η μοναδική του ήττα στα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έκλεισε με δύο νίκες στην έδρα του την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε τα Playoffs. Κέρδισε τα τρία τελευταία, αφού είχε μια νίκη στα τέσσερα προηγούμενα.

Η ΑΕΚ

Με τέσσερις διαδοχικές ήττες στα ισάριθμα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον εκτός τετράδας στη βαθμολογία, ενώ μειώθηκαν οι πιθανότητές της για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για το πρωτάθλημα μόνο έχει χάσει τα τρία τελευταία, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Έχει κάνει μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια, αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκτός έδρας έχασε τα δύο τελευταία από Βόλο και ΠΑΟΚ, αφού ήταν έξι παιχνίδια αήττητη, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχει πετύχει 21 γκολ εκτός έδρας, μόνο ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα, 34.
Μεταξύ τους

Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Η ΑΕΚ είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη 1-0, αλλά έχασε στην Αθήνα 2-0.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, 58 από τα 116.

Στα έξι τελευταία τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεν έχει νίκη γηπεδούχος!

Στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες, στην Αθήνα ο Άρης μια και δύο ισοπαλίες.

Η νίκη του Άρη σταμάτησε ένα σερί επτά επίσημων αγώνων τους, που η ΑΕΚ ήταν αήττητη. Οι πέντε ήταν για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε σε τρεις διαδοχικές επισκέψεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δύο στο περσινό πρωτάθλημα και μια φέτος.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: Ολα ανοιχτά για την Ευρώπη

Την πρώτη του νίκη θα προσπαθήσει να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης στα Playoffs ελπίζοντας ότι μπορεί να διατηρήσει επαφή με την τέταρτη πιθανά προνομιούχο θέση.

Ο ΠΑΟΚ μετά το βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στο πρωτάθλημα, καθώς έχει πίσω του Παναθηναϊκό και ΑΕΚ σε απόσταση βολής.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Ξεκίνησε τα Playoffs με ένα συναρπαστικό 2-2 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό, αφού έχανε μέχρι το 84’ με 2-0! Ακολούθησε η ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου μέχρι το 69’ κρατούσε το 0-0.

Η ήττα από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου σταμάτησε ένα αήττητο δέκα αγώνων στο πρωτάθλημα! Έχει μία νίκη στα επτά τελευταία, αφού είχε κερδίσει κα τα έξι προηγούμενα στη σειρά!

Έχασε από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην έδρα του, όπου έκανε πολύ καλή πορεία, αν και δεν σκόραρε εύκολα.

Στα Playoffs ξεκίνησε με ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει μια ήττα στα επτά τελευταία στην έδρα του, αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα υπόλοιπα.

Ο ΠΑΟΚ

Νίκησε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα των Playoffs, αλλά έχασε από τον Παναθηναϊκό. Την περασμένη Τετάρτη πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 στην έδρα της ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια του. Έτσι η νίκη επί της ΑΕΚ στο ξεκίνημα των Playoffs είναι η μοναδική στα πέντε τελευταία.

Παίζει στην Τρίπολη, εκεί που έπαιξε και την τελευταία φορά, πριν από τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Τελείωσε με Αστέρα και Παναθηναϊκό εκτός την κανονική διάρκεια, με Παναθηναϊκό και Αστέρα εκτός είναι το ξεκίνημα των Playoffs.

Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ στις 27 Φεβρουαρίου με 2-1, σχεδόν τρία χρόνια από την προηγούμενη φορά που τον είχε νικήσει. Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ δεν είχε χάσει από επαρχιακή ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει εννέα από τα 11 τελευταία μεταξύ τους, αφού δεν είχε νίκη στα οκτώ αμέσως προηγούμενα, που έγινα το 2014 και το 2015!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 10η ήττα του σε 17 επισκέψεις στην Τρίπολη, μια από τις δυσκολότερες για αυτόν έδρες. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στην Τρίπολη, αφού είχε μια νίκη στις επτά προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.