Με τους Σίλβα και Μάνο να μπαίνουν ως αλλαγές και να σκοράρουν, ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα και αύξησε τη διαφορά από τον -τρίτο- ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι στο 8′ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία με τον Κώτσιρα και στο 9′ σκόραραν με τον Βαλιέντε αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, δείχνει και το πώς είχαν μπει στο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Και κάπως έτσι συνέχισαν για όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να απειλεί στο 19′ με κεφαλιά του Μπαράλες, στο 23′ με τον Φερνάντεθ μετά την άστοχη έξοδο του Κουέστα και στο 28′ με κεφαλιά του Σίτο.

Όσο για τον Άρη; Στο ίδιο διάστημα είχε ουσιαστικά μία καλή στιγμή, στο 36′, με εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική προσπάθεια των κίτρινων, οι οποίοι κινδύνεψαν να δεχθούν γκολ με το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 48′, όταν χρειάστηε η επέμβαση του Δεληζήση με το κεφάλι για να μην κάνει το 0-1 ο Σίτο.

Βλέποντας ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο Άκης Μάντζιος δεν άργησε να αρχίσει τις αλλαγές και μία από αυτές έκρινε τα πάντα. Στο 57′ ο Μαντσίνι άφησε τη θέση του στον Σίλβα και 12 λεπτά αργότερα αυτός ήταν που πήρε την μπαλιά του Σάσα στην αντεπίθεση και την ολοκλήρωσε τέλεια, αποφεύγοντας και τον Παπαδόπουλο, για το 1-0.

Ένα γκολ που έδωσε ηρεμία στον Άρη, ο οποίος στη συνέχεια ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε στον Αστέρα να γίνει απειλητικός και τελικά έβαλε και δεύτερο γκολ στο 91′ με το τετ α τετ του Μάνου, μετά την κάθετη του πρωταγωνιστή Σίλβα, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς που τον διατηρούν στη 2η θέση και στο +4 πλέον από τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας να δει τι θα κάνει η ΑΕΚ (-6) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Μπερτόλιο (83′ Μπρούνο), Μαντσίνι (57′ Σίλβα), Μήτρογλου (57′ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Αλβάρες, Μουνάφο (73′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73′ Ρεγκίς), Φερνάντεθ (59′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59′ Ριέρα), Μπαράλες.