Ο Μάνουελ Νόιερ έγινε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών χάρη και στο ιδιαίτερο γούρι του όταν ήταν πιτσιρικάς.

Η εικόνα που έχουμε γι’ αυτόν, είναι του κλασικού Γερμανού: Ψυχρός, ανέκφραστος, κάνει τη δουλειά του χωρίς πολλά-πολλά. Και την κάνει πολύ καλά όπως δείχνει η καριέρα του και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει με Μπάγερν Μονάχου και εθνική Γερμανίας.

Πρωταθλητής στη χώρα του, πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές, πρωταθλητής κόσμου, ο Νόιερ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά όταν ήταν μικρό παιδί λίγοι θα περίμεναν κάτι τέτοιο.

Ο Μάνουελ, βλέπετε, τότε δεν αντιδρούσε όπως τώρα. Τότε, όταν ήταν πέντε ετών και έπαιζε στην παιδική ομάδα της περιοχής του, κάθε φορά που δεχόταν γκολ έβαζε τα κλάματα. Και για να σταματήσει αυτό, υπήρχε μόνο ένας τρόπος. Να έχει μαζί του το γούρι του. Και το γούρι του ξέρετε τι ήταν; Ενα… αρκουδάκι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο Νόιερ ηρεμούσε μόνο όταν είχε μαζί του αρκουδάκι του, με τους προπονητές να του επιτρέπουν, από ένα σημείο κι έπειτα, να το αφήνει μέσα στα δίχτυα της εστίας του.

Αν κρίνουμε από την εξέλιξή του, πολύ καλά έκαναν.