Ήταν η σεζόν 1991-92 όταν ο Μίτσελ, μετέπειτα προπονητής του Ολυμπιακού, και ο Κάρλος Βαλντεράμα πρωταγωνίστησαν σε μια σκηνή που έμεινε στην ιστορία.

Ο Ισπανός έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Κολομβιανός στη Βαγιαδολίδ. Όταν, λοιπόν, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος, πριν την εκτέλεση ενός κόρνερ, ο Μίτσελ πλησίασε τον Βαλντεράμα και του έπιασε τα γεννητικά όργανα.

Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε πολλά σχόλια, με τον Ισπανό χαφ να θεωρείται ακόμη και ομοφυλόφιλος από κάποιους, αλλά ο ίδιος εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Υπήρχαν προβλήματα με τον Βαλντεράμα στη διάρκεια του αγώνα. Μιλούσε στον Προσινέτσκι, ο οποίος δεν γνώριζε ισπανικά και του έλεγε να του πιάσει τα γεννητικά όργανα. Τα ίδια έλεγε και στον Φερνάντο Ιέρο. Τότε στράφηκε και σε εμένα και γύρισα και του τα έπιασα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έλεγαν ότι προκάλεσα», είπε σχετικά ο Μίτσελ, ο οποίος πάντως είχε και έχει άριστες σχέσεις με τον Κολομβιανό.

«Μετά το ματς, έξω από το γήπεδο, ήταν με τη σύζυγό του. Όσο τους πλησίαζα θυμάμαι που άκουσα τον Βαλντεράμα να της λέει «κοίτα, έρχεται το αγόρι μου». Μετά πήγα στη γυναίκα του και της είπα «θα το βγάλω έξω». Εκείνη είχε πεθάνει στο γέλιο».