Τον ατσάλινο χαρακτήρα των τελευταίων εβδομάδων θέλει να βγάλει ξανά η ΑΕΚ, απόψε στη Γαλλία, αντιμετωπίζοντας τη Στρασμπούρ (21:30, ΕΡΤ3) με στόχο το 3/3 στη φάση των «16» του Basketball Champions League. Μάλιστα, για την Ένωση ξεκινά μια… διαβολοβδομάδα που περιλαμβάνει την Πέμπτη το ματς με τη Νίζνι στη Ρωσία και το Σάββατο αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έχοντας να διαχειριστεί πολλές απουσίες.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βλέπει ξανά να έχει λίγες λύσεις διαθέσιμες. Σίγουρα εκτός μάχης είναι οι Μάρκους Σλότερ, Γιανίκ Μορέιρα και Κωστής Γόντικας, τρεις σέντερ δηλαδή, ενώ θεωρείται δύσκολο να αγωνιστούν μετά από απραξία αρκετών εβδομάδων οι Νίκος Ζήσης και Βλάντο Γιάνκοβιτς, παρόλο ότι πήραν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς.

Στην αποστολή βρίσκονται οι Νίκος Γκίκας και Κίνγκσλεϊ Μόουζες, με τον πρώτο να είναι ιατρικά έτοιμος, αλλά να προέρχεται από απουσία δύο μηνών και τον δεύτερο να πηγαίνει πολύ καλά στη θεραπεία του στον αστράγαλο και να έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει -πιθανότατα ελάχιστα (αν όχι καθόλου) σήμερα και λίγο παραπάνω στο μεθαυριανό ματς με τη Νίζνι.

Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στο 0-3, γνωρίζουν πως με ήττα τίθενται οριστικά εκτός συνέχειας και θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη, εκμεταλλευόμενοι και τα πολλά προβλήματα στην ελληνική ομάδα. Μάλιστα, σε αντίθεση με το ματς του ΟΑΚΑ, θα είναι διαθέσιμος ο Μπόνζι Κόλσον.

Στις 18:00 διεξάγεται η αναμέτρηση της Νίζνι με την Τουρκ Τέλεκομ και η ΑΕΚ μάλλον θα ήθελε η ρωσική ομάδα να ζευγαρώσει τις νίκες της και να φέρει στο 1-2 τους Τούρκους. Ωστόσο, το θέμα για τον «δικέφαλο» είναι να επικρατήσει εκείνος.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως όσοι μείνουν, θα δώσουν τα πάντα, όπως έκαναν και στα προηγούμενα παιχνίδια.