Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια, φαίνεται και από τις αιτήσεις προς τη FIFA για βοήθεα.

Στις αρχές του 2020 η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με τη FIFPro, τον παγκόσμιο σύνδεσμο ποδοσφαιριστών, προχώρησε στη δημιουργία ενός κοινού ταμείου. Σκοπός αυτού, ήταν το να αποζημιώνονται ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγωνίζονταν σε ομάδες που χρεωκόπησαν από το 2015 κι έπειτα.

Για να καταλάβει, λοιπόν, κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκεί να σκεφτεί ότι η Ελλάδα και η Τουρκία, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το BBC, είναι οι δύο χώρες από τις οποίες έχουν γίνει οι περισσότερες αιτήσεις προς FIFA και FIFPro για οικονομική ενίσχυση.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για 1.400 ποδοσφαιριστές που ζητάνε συνολικά περίπου 47 εκατ. ευρώ, με τους περισσότερους να είναι από Ελλάδα και Τουρκία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.