Ποινή φυλάκισης 9 ετών επέβαλε δικαστήριο του Μιλάνου στον Ρομπίνιο, καθώς τον έκρινε ένοχο για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2013, η οποία τότε ήταν 23 ετών. Η ίδια απόφαση ισχύει και για έναν φίλο του Βραζιλιάνου επιθετικού, τον Ρικάρντο Φάλκο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Εφετείο επιβεβαίωσε την ποινή, ο Ρομπίνιο άσκησε έφεση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε. Μάλιστα, τώρα αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς ο άλλοτε σταρ των Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν βρίσκεται στην πατρίδα του τη Βραζιλία.

Ο Ρομπίνιο είχε κληθεί να αποζημιώσει την 23χρονη με 60.000 ευρώ, ενώ οι δικηγόροι της ζήτησαν τη φυλάκισή του για 10 χρόνια. Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι αθώος για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο Ρομπίνιο και οι φίλοι του -τέσσερις από τους οποίους δεν έχουν ταυτοποιηθεί- το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2013 μέθυσαν την κοπέλα σε σημείο να την καταστήσουν αναίσθητη και στη συνέχεια τη βίασαν κατά σειρά.

Χωρίς να είναι σε θέση να αντισταθεί, την πήγαν στο βεστιάριο ενός νυχτερινού κλαμπ του Μιλάνου, όπου η νεαρή γυναίκα επρόκειτο να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, οι εμπλεκόμενοι έδειξαν «απόλυτη περιφρόνηση» για τη γυναίκα, «που εκτέθηκε σε επαναλαμβανόμενες ταπεινώσεις, καθώς και πράξεις σεξουαλικής βίας».