Χαρούμενος για την πρόκριση της Εθνικής Εφήβων στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο τεχνικός της ομάδας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Ιταλίας, τονίζοντας πως η ομαδικότητα είναι το βασικότερο στοιχείο των παικτών.

Στη συνέχεια, δεν θέλησε να… διαλέξει αντίπαλο για τα ημιτελικά και αναφερόμενος στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου τόνισε πως η διάρκεια είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων αν εξαιρέσουμε την Τουρκία».

Για την Ιταλία: «Είχαμε βάλει στόχο να τους περιορίσουμε αλλά υπήρχε νευρικότητα και κάναμε λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανοίξαμε το παιχνίδι, πήραμε διαφορά αλλά ένα καλό τρίλεπτο των Ιταλών γύρισε το ματς από την αρχή. Ο χαρακτήρας και το ταλέντο μας οδήγησαν στη νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά θέλουν να βοηθούν ο ένας τον άλλο και είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Για τα ποιον αντίπαλο θα ήθελε στον ημιτελικό: «Μας ταίριαζε πιο πολύ η Σερβία. Έχουν κορμιά ανδρικής ομάδας, πολύ αθλητικά και στηρίζονται στο ομαδικό πνεύμα. Οι Λιθουανοί στηρίζονται κυρίως στα σουτ και έχουν και τον Σαμπόνις, που είναι αποτελεσματικός τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Θα χαρούμε τη νίκη μας και αύριο θα δώσουμε τα πάντα για τον τελικό».

Για τον στόχο της ομάδας:
«Στόχος είναι να καταφέρουμε να διακρίνουμε ποια παιδιά μπορούν να προχωρήσουν και να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να τους δώσουμε την δυνατότητα να διακριθούν και αν μπορούν να προχωρήσουν. Έχει ταλέντο αυτή η ομάδα και γι’αυτό φτάσαμε στους τέσσερις. Όλοι θέλουμε το μετάλλιο. Όλοι διψάμε για επιτυχίες και διακρίσεις. Αλλά αυτοί οι στόχοι είναι εφήμερη χαρά. Είτε πάρουμε το μετάλλιο είτε όχι η συνέχεια είναι που θα δώσει την δυνατότητα για το βήμα παραπάνω στα παιδιά».

Πηγή: Sport-fm.gr