Το… καμπανάκι που χτύπησε ο Κώστας Αντωνίου έχει πολλούς αποδέκτες, καθώς ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν του άρεσε αυτό που είδε σήμερα. Αναλυτικά ο Αντωνίου τόνισε: «Σίγουρα οι τρεις βαθμοί μετράνε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σήμερα με αυτά που είδαμε από την ομάδα. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες και να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το τι εννοεί: «Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα από την ομάδα».

Η… μετάφραση του Football Manager

Το… τρίποντο στο Περιστέρι πέρσι έδωσε τίτλο στον Παναθηναϊκό. Η νίκη το βράδυ της Δευτέρας δεν ήταν τόσο πανηγυρική για τον Παναθηναϊκό. Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Κώστα Αντωνίου δεν αποκλείεται όχι το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση να είναι απαρχή εξελίξεων στο… πράσινο στρατόπεδο! Το gazzetta.gr αποκρυπτογραφεί τα λεγόμενα του football manager του «τριφυλλιού» και εξηγεί για ποιους… χτυπάει η καμπάνα!

Νο 1 στη λίστα ο Γκοβού…

Πρώτος (και όχι καλύτερος φυσικά) ο Σίντνεϊ Γκοβού για τον οποίο στο «τριφύλλι» δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους. Ο Γάλλος μια με τους τραυματισμούς και μια με την… εξωγηπεδική ζωή του σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε ως τώρα τις προσδοκίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον ντύσουν στα «πράσινα».

Μέχρι τώρα ο Γάλλος άσος κινείται σε… ρηχά νερά και δικαιολογημένα οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήδη… μουρμουράνε για τις εμφανίσεις του. Τα περί «διακοπής συμβολαίου» που ακούγονται δεξιά και αριστερά φαντάζουν την δεδομένη στιγμή… σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δεν στέκουν. Απλά με κάθε τρόπο τόσο οι διοικούντες όσο και το τεχνικό τιμ χτυπάνε το καμπανάκι στον Γκοβού αφού περιμένουν από τον ίδιο πάρα πολλά!

Η ιδιόμορφη περίπτωση Ζιλμπέρτο

Προβληματισμός υπάρχει και για την εικόνα του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σε καμία περίπτωση ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δεν είναι ο περσινός βράχος στο κέντρο που άλλαζε τις ισορροπίες στα παιχνίδια. Δείχνει κουρασμένος και ως φυσική συνέπεια είναι τα πολλά λάθη.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση με δεδομένο ότι δεν λείπουν οι λύσεις τύπου Πλεσί είναι και θέμα Νιόπλια να χαλαρώσει λίγο τον Ζιλμπέρτο και να μην τον χρησιμοποιεί σε όλα τα ματς, αφού στην πορεία υπάρχει εκ νέου ένα βαρύ πρόγραμμα όπου θα χρειαστεί ο καλός Σίλβα!

Ο Νιόπλιας

Όσο αφορά τον ίδιο τον Νιόπλια θέμα προπονητή δεν υπάρχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μπορεί αμέσως μετά το ματς να έγιναν αρκετοί συνειρμοί όσο αφορά την απόλυση Τεν Κάτε που έγινε πέρσι μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές.

Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκού έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του 45χρονου τεχνικού. Απλά λογικό είναι να προσδοκούν όλα όσα στηλιτεύει στις συνεντεύξεις τύπου – με αποκορύφωμα την ατάκα περί ομάδας παλαιμάχων που ο… ίδιος προπονεί – μετά από κάθε παιχνίδι της ομάδας να τα διορθώσει μέσω των καθημερινών προπονήσεων της Παιανίας! Και ο Νιόπλιας μόνο άμοιρος ευθυνών δεν θεωρείται για την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Τα βατά παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι και οι δικές του τελευταίες ευκαιρίες να περισώσει την κατάσταση και να βγάλει ξανά τον Παναθηναϊκό στον αφρό. Διαφορετικά, η καμπάνα ίσως ηχήσει πρώτα στα δικά του αυτιά…

Πηγή: gazzetta.gr