Δύο λάθη της άμυνας της Λειψίας είχαν ως συνέπεια δύο γκολ της Λίβερπουλ, η οποία σκέφτεται τους προημιτελικούς του Champions League.

Το ματς άρχισε με τους Γερμανούς να έχουν δοκάρι στο 5′ σε κεφαλιά του Όλμο και τους Άγγλους να έχουν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 15′ με το τετ α τετ του Σαλάχ, τον οποίο νίκησε ο Γκουλάσι. Η Λειψία είχε αρχίσει καλά γενικά αλλά μετά το 25λεπτο φάνηκε να κολλάει, με τη Λίβερπουλ να παίρνει τον έλεγχο αλλά να μην καταφέρνει να γίνει απειλητική.

Και όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν χρειαζόταν κιόλας να γίνει για να πάρει αυτό που θέλει. Αρκούσαν τα λάθη των Γερμανών… Στο 53′ ο Κλόστερμαν προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα αλλά έδωσε… ασίστ στον Σαλάχ που έκανε το 0-1 στο τετ α τετ, για να ακολουθήσει στο 58′ η γκάφα του Μουκιελέ και το 0-2 από τον Μανέ.

Από εκεί και πέρα, με τη Λειψία να μην έχει πίστη, η Λίβερπουλ ήλεγξε την κατάσταση και η λογική λέει ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη ρεβάνς του Άνφιλντ.

Λειψία: Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε (64′ Πόουλσεν), Ανχελίνιο, Ανταμς, Χαϊντάρα (64′ Όρμπαν), Κλόστερμαν, Καμπλ (73′ Χουάνγκ), Ζάμπιτσερ, Ν΄Κουνκού, Όλμο.

Λίβερπουλ: Αλισον, Χέντερσον, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Τιάγκο (71′ Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (90′ Γουίλιαμς), Φιρμίνο (71′ Τσάμπερλεϊν).