Και μόνο που οι Τάμπα Μπέι Μπουκανίρς (Τάμπα Μπέι Μπουκανίρς) είχαν στις τάξεις τους τον Τομ Μπρέιντι (Tom Brady), έφτανε για να τους δώσει έναν… αέρα κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του Super Bowl επί του μεγάλου φαβορί, τους Κάνσας Σίτι Τσιφς (Kansas City Chiefs). Κι όμως, ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» έκανε και πάλι το… θαύμα του.

Η ομάδα του 43χρονου quarterback επικράτησε με 31-9 και κατέκτησε τον τίτλο. Αυτός ήταν ο έβδομος για τον μεγάλο σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στις δέκα συμμετοχές του σε τελικούς. Και το φετινό κατόρθωμά του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά του Μπρέιντει στη μικρομεσαία (και συνήθως εκτός πλέι οφ) ομάδα της Φλόριντα και τίποτα δεν έδειχνε πως θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά, εκείνος και οι συμπαίκτες του κατέρριψαν τη… λογική -ξανά!

Απέναντί από τους Μπουκανίρς ήταν οι Τσιφς του 25χρονου σταρ και θεωρούμενου διαδόχου του Μπρέιντι, Πάτρικ Μόουζες, ο οποίος με συμβόλαιο 500 εκατομμυρίων για δέκα χρόνια, έχει γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών. Όμως, τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα…

Η ομάδα της Φλόριντα, με εκπληκτική άμυνα, προσαρμοσμένη πάνω στον Μόουζες, ανέτρεψε το αρχικό προβάδισμα των Τσιφς και έχτισε διαφορά νίκης από το ημίχρονο, όπως έδειχνε και 21-6.

Η «απάντηση» των Τσιφς όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά οι Μπουκανίρς μετέτρεψαν το ματς σε πάρτι. Τρεις πάσες για touchdown από τον Μπρέιντι, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο.

Μαζί με τον τίτλο, ο 43χρονος θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου αναδείχθηκε και MVP. Μάλιστα, έπειτα από τον θρίαμβο της ομάδας του και τα φιλιά της συζύγου του, του σούπερ μόντελ Ζιζέλ, φρόντισε να μεταφέρει προς κάθε αντίπαλό του ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.