Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 και πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, κατηγόρησε τις διευθύντριες της επιτροπής για… πολυλογία, την οποία χαρακτήρισε «ενοχλητική», σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, Asahi Shimbun.

Τα σεξιστικά σχόλια του Γιοσίρο Μόρι, μάλιστα, έγιναν δεκτά με γέλιο, σε συνάντηση των μελών της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως ανέφερε η Asahi.

«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», δήλωσε ο Μόρι, προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, Το διοικητικό συμβούλιο της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα πέντε είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον κώδικα διακυβέρνησης της επιτροπής, που ιδρύθηκε το 2019, αυτός θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι θέσεις του διοικητικού συμβουλίου θα καλύπτονται από γυναίκες στο 40%.

Σε απάντηση σε αυτά τα σχόλια, ο Ιάπωνας κωμικός, Ατσούσι Ταμούρα, ο οποίος έχει οριστεί λαμπαδηδρόμος, δήλωσε ότι θα αρνηθεί τη συμμετοχή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.