Το «el classicο» άρχισε να παίζεται στην Ισπανία από απόψε, στα βραβεία της Ισπανική Ομοσπονδίας. Ο Ίκερ Κασίγιας κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Ντε Γέα, τον Κίκε Φλόρες, τον Ενρίκε Σερένζο και τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο. Μαζί τους κάθισε λίγο αργότερα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Το «χρυσό παπούτσι» δόθηκε στον Ντε Γέα, ο οποίος την Κυριακή γιορτάζει τα γενέθλιά του (γίνεται 20ετών), για τις εμφανίσεις του με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τόνισε: «Αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς αυτή την αγωνιστική θα είναι το καλύτερο δώρο για μένα. Δεν θέλω κάτι άλλο» .

Το βραβείο παρέδωσε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος δήλωσε: «Η Ατλέτικο έκανε σπουδαία πράγματα, κατέκτησε το Europa League και το Ευρωπαϊκό Super Cup».

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή πήρε ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Κασίγιας είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του Κόσμου».

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που κάλυψαν την εκδήλωση είχαν να κάνουν περισσότερο με το classic της επόμενης Κυριακής, για το οποίο οι δύο τερματοφύλακες – Ντε Γέα και Κασίγιας – συμφώνησαν λέγοντας: «Η Ρεάλ το μόνο που θέλει είναι οι τρεις βαθμοί. Δεν έχει σημασία το τελικό σκορ, ούτε τι θα γίνει. Μόνο οι βαθμοί ενδιαφέρουν την Ρεάλ».
πηγή: gazzetta