Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση στόπερ το τελευταίο διάστημα, αλλά όχι επιτακτικά -τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα «κτρινόμαυρα» ρεπορτάζ. Μάλιστα, το όνομα του Όγκνιεν Βράνιες, το οποίο είχε επανέλθει στο προσκήνιο, φαίνεται πως… καίγεται, έπειτα από σχετική εισήγηση του Παναγιώτη Κονέ.

Φυσικά, επειδή στον «πλανήτη» της Ένωσης τίποτα δεν αποκλείεται, δεν πρέπει να αποκλειστεί πως ο Βόσνιος στόπερ θα φορέσει ξανά τον δικέφαλο στο στήθος. Αλλά, αυτό θα γίνει -πιθανότατα- μόνο σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος. Αντιθέτως, ο παίκτης που θα αναζητηθεί για τη γραμμή άμυνας, θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Προς το παρόν, ο Μανόλο Χιμένεθ θα πορευθεί με τους πέντε στόπερ που έχει στο ρόστερ της η ομάδας του. Άλλωστε, η ορθή διαχείριση των ποδοσφαιριστών είναι ένα από τα «δυνατά» σημεία του Ανδαλουσιανού τεχνικού. Γνωρίζει καλά πώς να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του και κάτι τέτοιο επιδιώκει να κάνει και με το Νασίμ Χνιντ.

Όταν χθες (18/01) αποφασίστηκε να επανενεργοποιηθεί ο Τυνήσιος, ο Χιμένεθ έκανε αυτό που ξέρει καλά. Τα «μπράβο» ακολουθούσαν σχεδόν κάθε ενέργεια του Τυνήσιου στην προπόνηση, ενώ προς το τέλος ο προπονητής του τον απομόνωσε και μίλησαν για λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνομιλία αυτή τον ενημέρωσε ότι τον υπολογίζει και μάλιστα ότι θα του δώσει την ευκαιρία στο αυριανό (20/01) ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Έτσι ο 23χρονος σέντερ μπακ επιστρέφει μετά από απουσία ενός μήνα, καθώς η τελευταία του παρουσία καταγράφεται στις 13/12/2020, συμπτωματικά πάλι με τον ίδιο αντίπαλο, στη νίκη-ροντέο με 4-3.

Μήνυμα στους παίκτες: Δεν θέλω να δεχόμαστε γκολ

Ο Χιμένεθ έχει αποδείξει πως για εκείνον όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα. Παρότι, λοιπόν, η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου, το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ο 56χρονος προπονητής δεν χάρηκε βλέποντας την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται, έστω και στο φινάλε της αναμέτρησης και μάλιστα από πέναλτι που έκανε ο Μάρκο Λιβάγια πάνω σε έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (που ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε).

«Σας αξίζουν συγχαρητήρια και για την εμφάνισή σας στο δεύτερο ημίχρονο και τη νίκη φυσικά», είπε στη χθεσινή προπόνηση στους παίκτες του ο Σεβιγιάνος προπονητής, αλλά δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε, λέγοντας: «Είναι ανεπίτρεπτο για εμάς όμως να δεχόμαστε γκολ. Και ειδικά με αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλω να ξαναγίνει. Μην συμβεί πάλι. Να έχετε αυτό στο μυαλό μας: δεν θα τρώμε γκολ».