Για το… τρελό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχουν να καυχιούνται οι υπεύθυνοι της Ατλέτικο Μαδρίτης πως έχουν καταφέρει να βάλουν στα ταμεία της ομάδας από τις μεταγραφές των επιθετικών παικτών.

Όπως αναφέρει η AS σε σχετικό δημοσίευμα με αφορμή την… πώληση του Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι οι μαδριλένοι έχουν «βγάλει» εκατό εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια από τα «πάρε – δώσε» που έχουν κάνει αρχής γενομένης από την μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες.

Από εκείνη την… εποχή, 186 εκατομμύρια ευρώ είναι έσοδα της ισπανικής ομάδας από τις πωλήσεις επιθετικών παικτών, ποσό από το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα 84,2 εκατομμύρια, τα οποία είναι τα έξοδά της για την αγορά επιθετικών.

Πώς αναλύονται αυτά;

Η μόνη αποτυχημένη «επένδυση» επιθετικού που έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτή του Ντιέγκο Φορλάν! Ο ισπανικός σύλλογος έβγαλε από τα ταμεία του 21 εκατομμύρια ευρώ ενώ από την πώλησή του στην Ίντερ είχε έσοδα μόνο πέντε εκατομμύρια.

Αντίθετα, με κάθε άλλη περίπτωση πώλησης επιθετικού η οποία απέφερε τρελά κέρδη…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Για τον Φερνάντο Τόρες δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για να τον κάνει δικό της. Αντιθέτως από την πώλησή του στην Λίβερπουλ έλαβε 38 εκατομμύρια το 2007.

Για την απόκτηση του Σέρχιο Αγουέρο από την Ιντεπεντιέντε έναντι του ποσού των 21,7 εκατομμυρίων. Τον Αργεντινό τον πούλησε στην Μάντσεστερ Σίτι με 45 εκατομμύρια.

Άλλη μια καλή επένδυση αποδείχθηκε ο Φαλκάο. Με 40 εκατομμύρια η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε από την Πόρτο. Μέσα σε δύο σεζόν ο Κολομβιανός πωλήθηκε στην Μονακό με 60 εκατομμύρια.

Τέλος η απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα από την Μπράγκα άγγιξε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Τον πολιτογραφημένο Ισπανό η Ατλέτικο τον πούλησε με 38 εκατομμύρια στην Τσέλσι.

Πηγή: sport-fm.gr