Ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια του για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague δίνει απόψε (21:00, Novasports 1) ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με στόχο τη νίκη που θα τους αυξήσει τις ελπίδες για μια θέση στην οκτάδα της regular season.

Οι Πειραιώτες που «τρέχουν» ρεκόρ 8-8 (νίκες-ήττες) αντιμετωπίζουν την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, η οποία τελείωσε τον πρώτο γύρο με 11 νίκες και 6 ήττες, θέλουν να επιστρέψουν στις εντός έδρας επιτυχίες μετά από σχεδόν δύο μήνες, κόντρα στην έτερη γερμανική ομάδα, την Άλμπα Βερολίνου στις 12 Νοεμβρίου. Έκτοτε έχουν ηττηθεί τρεις φορές, κατά σειρά από Μπασκόνια, Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η επικράτηση για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μονόδρομος. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στον τραυματία Κώστα Παπανικολάου, ενώ την αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το παιχνίδι.

Για τους Βαυαρούς, από την άλλη, δεν θα αγωνιστεί ο Λούτσιτς, ο οποίος έχει αρχίσει προπονήσεις, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ επιστρέφει ο Σίσκο. Σημαντικός παράγοντας για την Μπάγερν είναι ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Μπόλντγουιν, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του πρώην προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι.

Όσο για την παράδοση, το αποψινό παιχνίδι είναι το όγδοο στην ιστορία των δύο ομάδων στη Euroleague. Ο Ολυμπιακός μετρά 5 νίκες, ενή οι Βαυαροί 2.