Η συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι στο La Sexta δεν έκανε πιο σοφό κανέναν, τελικά, σε ό,τι αφορά το μέλλον του.

Επί μέρες οι Ισπανοί προετοίμαζαν τους πάντες για μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Αργεντίνου άσου της Μπαρτσελόνα. Μια συνέντευξη που θα προκαλούσε ντόρο, αλλά τελικά όσοι περίμεναν κάτι τέτοιο μάλλον απογοητεύτηκαν.

«Δεν ξέρω αν θα φύγω, αλλά αν έφευγα, θα μου άρεσε να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο και να επιστρέψω στο μέλλον στον σύλλογο. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιο μεγάλη από οποιοδήποτε παίκτη. Η δική μου είναι μια ιστορία αγάπης με τον σύλλογο και την πόλη. Όπως και να τελειώσει, δεν πρέπει να σπιλωθεί τίποτα. Πάντα όλα ξεπερνιούνται και θα δούμε το τέλος», ήταν η απάντηση του Αργεντίνου στο αν θα μείνει ή θα φύγει, για να προσθέσει.

«Είναι αδύνατο πάντως να πάω στην Ρεάλ. Ούτε στην Ατλέτικο. Πάντα με ενθουσίαζε να ζήσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, να ζήσω αυτή την εμπειρία. Σήμερα είμαι επικεντρωμένος σε αυτούς τους έξι μήνες, να παλέψω γι’ αυτό που μένει και δεν σκέφτομαι πώς θα τελειώσει η σεζόν γιατί δεν θα ήταν καλό να πω τι θα κάνω. Αλλά δεν το ξέρω ούτως ή άλλως».

Ο Μέσι επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι αυτό που σκέφτεται είναι το να τελειώσει καλά τη σεζόν και όχι το μετά, ενώ αναφέρθηκε φυσικά και στον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

«Έμαθα για τον θάνατο του Μαραντόνα από ένα μήνυμα του πατέρα μου. Ήταν μια τρέλα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ξέραμε ότι ο Ντιέγκο δεν ήταν καλά, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε πεθάνει. Ήταν κάτι τρομερό και την στιγμή που συνέβη μια τρέλα», είπε ο Μέσι, ο οποίος αναφερόμενος σε όσα έγιναν το καλοκαίρι, όταν εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, είπε τα εξής.

«Εγώ θα είμαι πάντα αιωνίως ευγνώμων στον σύλλογο. Όλα όσα μου έδωσε ο σύλλογος τα κέρδισα και τα άξιζα για όσα έκανα. Μετά ήρθε η στιγμή που σκέφτηκα ότι είχα κλείσει έναν κύκλο, ότι άξιζα μια αλλαγή, ότι χρειαζόμουν να βγω από όλο αυτό. Εγώ ήξερα ότι θα είναι μια μεταβατική σεζόν, με νεαρούς παίκτες, αλλά εγώ ήθελα να συνεχίσω να παλεύω και για άλλους τίτλους, για το Champions League, για το πρωτάθλημα… Μετά έγινε όλος ο εκείνος ο χαμός, με τον πρόεδρο που άρχισε να διαρρέει πράγματα για να με παρουσιάσει ως τον κακό της ταινίας, αλλά αυτό ήταν που ένιωθα.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί ήθελα να αφήσω τον σύλλογο της ζωής μου… Ούτε η οικογένειά μου ήθελε να φύγω, τα παιδιά μου μου έλεγαν να μην φύγω, αλλά εγώ αυτό ένιωθα εκείνη την στιγμή.

Ο Μπαρτομέου με εξαπάτησα σε πολλά πράγματα. Είχα πάρει την απόφαση πριν φύγει ο Σουάρες. Μαζεύτηκαν πολλά πράγματα. Αν πήγαινα σε δίκη, οι δικηγόροι μου έλεγαν ότι είχα δίκιο, αλλά δεν ήθελα να φύγω έτσι από την Μπαρτσελόνα».