Η ιστορία του Γιακούμπ Μπλατσικόβσκι σε κάνει να τον συμπαθήσεις αμέσως.

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο όνομα του ποδοσφαίρου, μπορεί να μην έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, αλλά έπαιξε σε Ντόρτμουντ και Φιορεντίνα, ενώ έφτασε ως την εθνική Πολωνίας. Κι όλα αυτά, επειδή όταν ήταν δέκα ετών έζησε κάτι που προκαλεί φρίκη στη σκέψη και μόνο.

Μπροστά στα μάτια του μικρού Γιακούμπ, ο αλκοολικός πατέρας του μαχαίρωσε πολλές φορές τη μητέρα του, με συνέπεια αυτή να φύγει από τη ζωή και αυτός να φύγει για τη φυλακή. Ο Μπλατσικόβσκι μπήκε σε μια κατάσταση σοκ από την οποία άργησε να βγει και ο λόγος που τα κατάφερε ήταν ο θείος του και η γιαγιά του, οι οποίοι τον πήραν υπό την προστασία τους.

Και με δεδομένο ότι ο θείος του ήταν πρώην ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να σπρώξει τον μικρό Γιακούμπ προς αυτό το άθλημα, αλλάζοντάς του τη ζωή. «Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που με έσωσε από τους εφιάλτες μου, αυτό που μου έδωσε ζωή, αυτό που μου έδωσε τη δυνατότητα να νιώσω τελικά ευτυχισμένος», είπε χρόνια μετά, όταν η ιστορία του έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.