Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του απέναντι στη Μάλαγα, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τόσο εύκολη νίκη κι έβγαλε το.. καπέλο του στον Παπανικολάου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε μετά την άνετη νίκη επί της Μάλαγα ότι «είμαστε όλοι στην αρχή της σεζόν. Είναι η τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ότι αντιδράσαμε μέσα σε μια εβδομάδα. Απέναντι στη Μπάμπεργκ παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας.

Σε αυτό το επταήμερο παίξαμε και με την ΑΕΚ και σήμερα ένα ομαδικό μπάσκετ. Λένε ότι οι ισπανικές ομάδες τρέχουν πολύ, αλλά εμείς τους κερδίσαμε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Όπως είχαμε εμείς προβλήματα τραυματισμών, είχαν και αυτοί. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο παιχνιδιού. Είχαμε κενό διάστημα στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου κι αυτό μας πείραξε πολύ.

Κάναμε ένα αρνητικό τρίλεπτο, αλλά, παρόλα αυτά, κερδίσαμε αυτό το δεκάλεπτο. Είχαμε τραυματισμούς με τους Γκόρντον, Μαυροκεφαλίδη και Νίλσεν, με τον “Μαύρο” να είναι πολύ καλός. Μόνο ο Έρτσεγκ είναι εκτός προπόνησης τώρα. Κάποια στιγμή είχαμε εκτός και τα τρία “4άρια” μας. Έχουμε καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι όλα θα βγουν μέσα από την καλή δουλειά».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε μια τέτοια νίκη ο «Ντούντα» εξήγησε ότι «δεν περίμενα τόσο εύκολη νίκη. Δε θα είμαστε ομάδα της έδρας. Θέλουμε χρόνο».

Για τα λάθη του Ολυμπιακού σχολίασε ότι «η ομάδα θέλει δουλειά. Έπαιξε μια περίεργη άμυνα η Μάλαγα. Είχαμε πολύ καλό σκάουτινγκ, αλλά πάλι κάναμε λάθη σε αυτό σημείο».

Σε ερώτηση για τον Παπανικολάου και το αν συνεχίζει να πιστεύει την καλοκαιρινή του δήλωση περί μεγάλου ντόρου γύρω από το όνομα του τόνισε πως «σίγουρα έκανε καλό παιχνίδι. Είχε 5 ριμπάουντ, βοήθησε πολύ, είχε σωστές επιλογές. Χθες έκανε συνέχεια λάθη, αλλά κατάλαβε από την προπόνηση τι έπρεπε να κάνει. Πρέπει να παίζει με δύναμη και στην προπόνηση και στον αγώνα. Αν είναι έτσι, εγώ αντέχω αυτά τα λάθη. Αν περπατάει ο παίκτης, υπάρχει πρόβλημα. Είχαμε δίκιο που του είχαμε εμπιστοσύνη. Έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι, αλλά η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη».

Για την αναλογία δίποντων και τρίποντων στο παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ και αυτή απέναντι στη Μάλαγα τόνισε πως «μίλησα με τον Τεόντοσιτς και τον Σπανούλη. Είναι καλά παιδιά και συνεργάζονται καλά μεταξύ τους. Με την Μπάμπεργκ φαινόταν πως ο ένας ήθελε να πάρει περισσότερες προσπάθειες από τον άλλο. Δεν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κανένα μις ματς με τη Μπάμπεργκ. Είχαμε 24/28 σουτ μέσα στη ρακέτα σήμερα. Αντιδράσαμε θετικά».

Πηγή: gazzetta/gr