Στην Premier League θα επιτρέπονται οπαδοί, αλλά όχι στις «κόκκινες» περιοχές, με τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, να είναι αδικημένες σε σχέση με Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ.

Η αγγλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι σταδιακά θα ανοίξουν τα γήπεδα για συγκεκριμένο αριθμό οπαδών στην Premier League. Αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει από τις 2 Δεκεμβρίου, αλλά δεν πρόκειται να ισχύσει για όλες τις ομάδες. Η Αγγλία αναμένεται να χωριστεί ποδοσφαιρικά σε τρεις κατηγορίες-χρώματα και με βάση αυτό θα υπολογίζεται ποια ομάδα και πόσοι οπαδοί θα έχουν το εν λόγω δικαίωμα.

Σε πρώτη φάση λοιπόν, στην πράσινη κατηγορία φαίνεται να ανήκουν μόνο οι Μπράιτον, Σαουθάμπτον. Η προσέλευση 2.000 ατόμων θα επιτρέπεται από τις μεγάλες ομάδες στις Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, αλλά και σε πέντε ακόμα. Ωστόσο, κανέναν οπαδό δεν θα επιτρέπεται να έχουν συνολικά 10 ομάδες, μεταξύ αυτών και οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για μέτρο που δημιουργεί ξεκάθαρα πλεονέκτημα σε όσους μπορούν να έχουν την υποστήριξη των φιλάθλων τους και είναι σίγουρα αμφιλεγόμενο. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, στην περίπτωση που πχ. Στη Θεσσαλονίκη που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, δεν επιτρέπονταν οπαδοί, αλλά στην Αθήνα ναι.

Πηγή: gazzetta.gr