Ψηλά στο Draft επιλέχθηκε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι με τον Σέρβο φόργουορντ του Ολυμπιακού να επιλέγεται στο νούμερο 17 από τους Οκλαχόμα Θάντερ που για τον λόγο αυτόν έστειλαν τον Ρίκι Ρούμπιο στους Τίμπεργουλβς.

Μεγάλη στιγμή για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι η σημερινή. Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού κατάφερε να επιλεχθεί πολύ ψηλά στα φετινά NBA Draft, με τους Οκλαχόμα Θάντερ να είναι η ομάδα που θα τον κάνουν δικό τους. Και θα τον κάνουν μέσω ανταλλαγής, καθώς οι… κεραυνοί έδωσαν στους Τίμπεργουλβς τον Ρίκι Ρούμπιο και τα πικ 25 και 28 για να πάρουν το 17. Εκεί οι… λύκοι είπαν το όνομα του Σέρβου των «ερυθρολεύκων» που με ανταλλαγή θα βρεθεί όπως αναφέραμε στους Θάντερ.

Όπως μάλιστα τόνιζαν και στην μετάδοση του Draft, ο Ποκουσέφσκι θυμίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς μετά τον Greek Freak είναι ο δεύτερος παίκτης που πηγαίνει στο NBA και μάλιστα σε ψηλό πικ, ενώ προέρχεται από ομάδα της Α2 στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως ο Σέρβος φόργουορντ παίζει στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ έχει και συμμετοχές με την πρώτη σε ματς της Euroleague.

Ο δεύτερος Σέρβος μετά τον Μίλισιτς

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έγραψε την δική του ιστορία σήμερα, καθώς το νούμερο 17 είναι το δεύτερο χαμηλότερο που επιλέγεται Σέρβος παίκτης. Στην κορυφή βρίσκεται και δύσκολα θα πέσει από εκεί, ο Ντάρκο Μίλισιτς που το 2003 είχε ακούσει το όνομά του μόλις στην 2η επιλογή, χωρίς όμως να κάνει την καριέρα που θα περίμενε.

Στο 1 εκατομμύριο δολάρια το buy-out του Ποκουσέφσκι

Αξίζει να αναφέρουμε πως αν τελικά οι Θάντερ αποφασίσουν να πάρουν από φέτος τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι θα πρέπει να καλύψουν το buy-out που υπάρχει για την απόκτησή του και είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Αυτό το ποσό θα δώσουν στον Ολυμπιακό, ενώ μένει να δούμε αν τελικά τον πάρουν από φέτος, αν θα τον ρίξουν αμέσως στα βαθιά ή θα προτιμήσουν να τον χρησιμοποιούν περισσότερο στη G-League.

Πηγή: gazzetta.gr