Έντονο είναι το ενδιαφέρον της Βάσκο ντα Γκάμα για τον Μάξι Λοβέρα. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος θέλει να αποκτήσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ωστόσο το θέμα φαίνεται να κολλάει. Πάντως, ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, καθώς η μεταγραφική περίοδος στη χώρα της Νοτίου Αμερικής κλείνει τις επόμενες ώρες.

O 21χρονος έμεινε χθες εκτός 20άδας από την «ερυθρόλευκη» αποστολή για την αναμέτρηση στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δείχνει πως δεν υπολογίζει τον παίκτη. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν φαίνεται να συναινούν στους όρους με τους οποίους θέτει η ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η οποία ήθελε τον παίκτη για ενάμιση χρόνο (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021).

Ωστόσο, έπειτα από επιθυμία του Πορτογάλου προπονητή, στον Πειραιά θέλουν να πάρουν τον παίκτη πίσω τον Ιανουάριο.

Ο Λοβέρα έδειξε θετικός να μετακομίσει στη Βραζιλία και να συνεργαστεί με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να σημειωθεί κάποια ανατροπή και τελικά να προχωρήσει το θέμα και να γίνει συμπαίκτης του Λέο Μάτος, με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να μην είναι υπέρ αυτής της κατάστασης.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, Χόρχε Μπάλμπις, υποστήριξε στο ESPN πως το deal ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον πελάτη του δεν προχωρά και εξήγησε τον λόγο για το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις.

«Προφανώς δεν ήθελαν να τον δώσουν δανεικό. Ο παίκτης ήθελε να πάει στη Βάσκο, να παίξει στη Βραζιλία, αλλά όταν μία από τις πλευρές δεν θέλει, δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσει κάτι», ανέφερε ο έμπειρος ατζέντης και πρόσθεσε: «Ο Λοβέρα ταξίδεψε με την ομάδα στην Κρήτη για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά έμεινε εκτός αποστολής. Δεν έμεινε εκτός για λόγο που σχετίζεται με τη Βάσκο, ήταν απλά επιλογή του προπονητή».