Ο Χερμάν Μπούργος… εντυπωσίασε με την πρόταση που έκανε για το πώς θα πρέπει να βαθμολογούνται οι ισοπαλίες στο ποδόσφαιρο.

Κατά καιρούς έχουμε δει ακόμη και τις UEFA ή FIFA να σκέφτονται να καθιερώσουν κανονισμούς που… δεν παραπέμπουν σε ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που σκέφτηκε ο Μπούργος, πρώην βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μάλλον ξεπερνάει τα πάντα.

Τι είπε; Ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική βαθμολογκή συγκομιδή για τις ομάδες όταν έρχονται ισόπαλες 0-0 ή 1-1 και διαφορετική όταν το σκορ είναι 2-2 ή 3-3, για παράδειγμα. Έτσι, όπως λέει, θα παίζουν όλοι πιο επιθετικά.

«Στις νοκ άουτ αναμετρήσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, το εκτός έδρας γκολ μετράει διπλά. Γιατί λοιπόν να μην βελτιώσουμε και τη διαδικασία στις ισοπαλίες και στα εθνικά πρωταθλήματα, δίνοντας μία επιπλέον ώθηση στο να μπαίνουν περισσότερα γκολ; Να κάνουμε τις ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά;», είπε αρχικά ο Μπούργος και πρόσθεσε.

«Για παράδειγμα, ένα 0-0 δεν γίνεται να αξίζει το ίδιο με ένα 3-3 ή 4-4 και ένα 2-2 με ένα 5-5. Το 0-0 θα έπρεπε να μην δίνει κανέναν βαθμό στις δύο ομάδες. Το 1-1 να δίνει από μισό βαθμό, το 2-2 έναν, το 3-3 1,5 βαθμό και από εκεί και μετά το 4-4, 5-5 κτλ. να δίνουν από δύο βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα θέλει καμία ομάδα το 0-0 και όλοι θα προσπαθούν να σκοράρουν».