Ζινεντίν Ζιντάν και Έντγκαρ Ντάβιντς έπαιξαν σε πολλά μεγάλα ματς με τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά τα μεγαλύτερα ήταν στις γειτονιές του Τορίνο.

Συμπαίκτες στους μπιανκονέρι από το 1997 ως το 2001, έγιναν αμέσως φίλοι και περνούσαν πολύ ώρα μαζί και εκτός γηπέδου, κάνοντας ό,τι και… εντός γηπέδου: Παίζοντας ποδόσφαιρο. Σημασία, όμως, έχει με ποιους και πού.

«Μια μέρα ήρθε με τη μηχανή στο σπίτι μου, με πήρε και πήγαμε σε γειτονιές μεταναστών στο Τορίνο. Πήγαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο μαζί τους, αυτός το είχε καθιερώσει και μετά πηγαίναμε συνέχεια μαζί. Φοβόμουν ότι θα τραυματιστούμε και θα φταίγαμε αποκλειστικά εμείς, του το έλεγα πάντα και ειδικά πριν τα ντέρμπι με τη Μίλαν ή την Ιντερ. Η απάντηση του Εντγκαρ ήταν πάντα η ίδια: Ζιζού, τι Μίλαν και Ιντερ; Τα πραγματικά ντέρμπι είναι αυτά που παίζουμε τώρα, εδώ», έχει διηγηθεί ο Ζιντάν για εκείνα τα χρόνια και εκείνα τα «ματς».

Και μπορεί ο Γάλλος να αποχώρησε το 2001 για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Ολλανδός παρέμεινε στη Γιούβε και συνέχισε να παίζει μπάλα με τους μετανάστες, βοηθώντας οικονομικά πολλούς από αυτούς ακόμη και σήμερα, αφού μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην πατρίδα του και στο Τορίνο.