Το τοπίο γύρω από τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος δείχνει να ξεκαθαρίζει καθώς τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της «γαλανόλευκης». Προτάσεις υποψήφιων προπονητών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να καταφτάνουν καθημερινά στην ομοσπονδία με τελευταία αυτή του Λόταρ Ματέους, ωστόσο δύσκολα θα ανατραπούν τα τωρινά δεδομένα. Έτσι λοιπόν, ένας εκ των Χουάντε Ράμος, Μάρκο Ταρντέλι και Μάρτιν Γιολ θα είναι πιθανότατα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον Χουάντε Ράμος. Ο προπονητής της Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, έχει ρίξει τις απαιτήσεις του, αλλά παραμένει αρκετά μεγάλο το πριμ που ζητάει για την πρόκριση στο Euro της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία έχει προτείνει στον 59χρονο Ισπανό διετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ συν μπόνους πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας, της τάξεως των 700.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές φαίνεται να τα βρίσκουν στο ετήσιο συμβόλαιο, όμως υπάρχει απόσταση στο πριμ. Δεν αποκλείεται, πάντως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει εξέλιξη σχετικά με τον Χουάντε Ράμος, το όνομα του οποίου έχει μπει για τα καλά στην κορυφή της λίστας.

Όσον αφορά τον Μάρκο Ταρντέλι, ο Ιταλός τα έχει βρει στο οικονομικό με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και περιμένει στο ακουστικό του ειδοποίηση ούτως ώστε να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει. Εξάλλου, υπάρχει προφορική συμφωνία της ομοσπονδίας με τον πρώην συνεργάτη του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην Ιρλανδία και έτσι η περίπτωση του παραμένει στο επίκεντρο.

Στην υπόθεση του Μάρτιν Γιολ, αφενός υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον Ολλανδό να αξιώνει περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως, αφετέρου παρατηρείται μια επιφυλακτικότητα εκ μέρους της ΕΠΟ για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ.

Πηγή: sport-fm.gr