Απών από το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας διεθνής κατάφερε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και να επιστρέψει στην ενεργό δράση (σ.σ. είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές), όμως σε μια προπόνηση της Σάλκε υπέστη εξάρθρωση στη δεξιά ωμοπλάτη. Όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί περίπου πέντε εβδομάδες για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Αναπόφευκτα δεν θα προλάβει το… τρένο για τη Βραζιλία και θα μείνει εκτός 23άδας για το Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάκης Φύσσας έμαθαν τα άσχημα μαντάτα από τη Γερμανία και πλέον θα πρέπει να προσαρμόσουν τα αμυντικά πλάνα τους χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Δεν «παίζει» πλέον του Άρμιν Φε

Ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Άρμιν Φε ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να διαδεχθούν τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής. Μάλιστα, η ομοσπονδία είχε κάνει επαφές με τον Γερμανό τεχνικό πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Το κασέ του Άρμιν Φε ήταν στα… μέτρα της ΕΠΟ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο ίδιος δεν μπορούσε να περιμένει επ’ αόριστον καθώς έχει προτάσεις από συλλόγους της Μπουντεσλίγκα και γι’ αυτό το λόγο δεν συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Απάντηση από τον Χουάντε Ράμος

Ψηλά στη λίστα είναι ο Χουάντε Ράμος με την ΕΠΟ να περιμένει την απάντηση του Ισπανού στην πρόταση για διετές συμβόλαιο. Ο προπονητής της Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ έχει δεχθεί πρόταση με πάγιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ και μπόνους πρόκρισης στο Euro 2016 της Γαλλίας της τάξεως των 300.000 ευρώ. Ο 59χρονος τεχνικός δεν έχει απαντήσει ακόμα ωστόσο θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του για να απαντήσει θετικά.

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν για την ώρα με τον Μάρκο Ταρντέλι να είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση και για πολλούς το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης». Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Μάρκο Ταρντέλι έχει προβάδισμα έναντι του Μάρτιν Γιολ για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έχει μιλήσει στην Αθήνα με δύο ξένους προπονητές. Τον Μάρκο Ταρντέλι και τον Μάρτιν Γιολ, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να συζητήσουν με την ομοσπονδία το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Εθνική. Ο Ιταλός έχει συμφωνήσει με την ΕΠΟ στα 450.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι απαιτήσεις του πρώην τεχνικού της Φούλαμ έφταναν το 1 εκατ. ευρώ. Πάντως, το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα έχει «κλείσει» το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου.

Πηγή: sport-fm.gr