Πρεμιέρα στη Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου κάνει αύριο (01/10, 21:00) ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις. Μια ημέρα πριν το πρώτο τζάμπολ, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη Media Day της ομάδας του και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα, όπως οι βλέψεις του στη διοργάνωση, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του και στην εικόνα που αναμένει ότι θα βγάλουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αρχικά, ο αρχηγός των πειραιωτών είπε: «Ήταν σαν όλες τις προετοιμασίες, κανονική. Η μοναδική διαφορά είναι οι δύσκολες καταστάσεις με τον κορονοϊό, το γεγονός της απουσίας του κόσμου, όλα όσα περνάμε… Στο αθλητικό πλαίσιο παραμένουν όλα ίδια».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δουλεύουμε καθημερινά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και ευελπιστούμε με τη βελτίωση να έρθουν και οι νίκες. Πάντα υπάρχει όρεξη και “πείνα”. Εμείς ήμασταν 7-8 χρόνια στην κορυφή. Λογικό να γίνουν κάποια πράγματα, να σε πάνε πίσω. Η διοίκηση και ο κόουτς έκαναν ό,τι καλύτερο για να είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος».

Τέλος, για την κατάστασή του, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: «Σίγουρα συγκεντρώθηκα και απομονώθηκα, ώστε να φτιάξω το πόδι μου. Δούλεψα πολύ, για να είμαι έτοιμος για τη χρονιά που έρχεται. Η πρόκληση είναι ομαδική, όχι ατομική. Να φτάσουμε, δηλαδή, εκεί που θέλουμε. Να δουλεύουμε σκληρά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να παίρνουμε νίκες».