Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς καλείται να δώσει η ΑΕΚ απόψε (24/09, 21:30 – Cosmote Sports 2 HD), στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πολυπόθητη πρόκριση.

Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα στο Αγρίνιο, επί του Παναιτωλικού με 2-0 και η ψυχολογία είναι με το μέρος τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Ελβετούς οι οποίοι πριν από τέσσερις ημέρες έδωσαν έκαναν με το δεξί πρεμιέρα, επικρατώντας με 1-0 της Σιόν.

Με τη διαφορά βέβαια, πως η Σεντ Γκάλεν έχει δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στο τελευταίο διάστημα, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που έχει δύο (τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και το ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό).

Ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Με δεδομένο ότι Γαλανόπουλος και Λάτσι (έκαναν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης) είναι σταθερά στα… πιτς, ο Ιταλός τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στη διάθεσή του.

Δηλαδή και τον Σάκχοφ, που ανακοινώθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο, όπως και τον Λέβι Γκαρσία, αλλά και τον Κρίστιτς, που δεν αγωνίστηκε στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στην αποστολή είναι οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Χνιντ, Παουλίνιο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρας, Γκαρσία, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Ενομπακάρε, Ολιβέιρα.

Η Ενωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς απρόοπτα, το απόγευμα της Τετάρτης (23/09) στο Kybunpark, την έδρα της Σεντ Γκάλεν, με τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού να είναι κάτι παραπάνω από αυστηρά.

Ο Ιταλός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα είτε με 4-3-3 είτε με 3-5-2. Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Τσιντώτας, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπακάκης, αν και δοκιμάστηκε και ο Βασιλαντωνόπουλος και στο αριστερό ο Ινσούα. Στο κέντρο της άμυνας αν παίξει με τριάδα θα είναι οι Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, αλλιώς οι δυο τελευταίοι. Ο Σιμόες θα αγωνιστεί ως «κόφτης» μαζί με τον Κρίστιτσιτς και τον Πέτρο Μάνταλο μπροστά τους. Στην επίθεση οι Μάρκο Λιβάια και Καρίμ Ανσαριφάρντ θα πλαισιώνουν από τα άκρα τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Από την άλλη, η πιο πιθανή 11άδα της Σεντ Γκάλεν είναι με 4-4-2 και τους: Βατκόβιακ,  Ζίγκι – Κράουχι, Στεργίου Φάζλιγι, Μουχεΐμ – Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Στίλχαρτ – Ριμπέιρο – Γκιγμενό, Ντουά

Ο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για την Ένωση να καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League.

«Η πρόκριση στους ομίλους του Europa είναι πολύ σημαντική για το κλαμπ, όχι… ειδικά για μένα, γιατί η ομάδα πρέπει και πάλι να γίνει ορατή στην Ευρώπη. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες και είναι σημαντικό για το πρεστίζ του κλαμπ», σχολίασε ο Καρέρα.

Από την πλευρά του ο Αντρέ Σιμόες, ένας εκ των αρχηγών του Δικεφάλου δήλωσε πως θέλει να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα στην Ευρώπη.

«Έχω ζήσει πολύ σημαντικά πράγματα με την ΑΕΚ στην Ευρώπη, όπως το μεγάλο αήττητο που κάναμε και θέλω να τα ζήσω και πάλι. Πρέπει να τα επαναλάβουμε».

Το ματς της ΑΕΚ με την Σεντ Γκάλεν θα διευθύνει ο Ισπανός Αλεχάντρο Ερνάντεθ, από την 1η κατηγορία της UEFA, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πέρεθ, Ροντρίγκεθ και 4ο τον Ρόχας.

Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ καταφέρει και ξεπεράσει το εμπόδιο της Σεντ Γκάλεν τότε θα βρει στον δρόμο της για τα Play Off του Europa League, τον νικητή του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ-Ντέσνα.

Πάντως το μυαλό όλων είναι στο αποψινό (24/09, 21:30 – Cosmote Sports 2 HD) ματς με τη Σεντ Γκάλεν προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα με το διπλό αλλά και με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια τους.

Πηγή: gazzetta.gr